Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Specialistii in domeniul agricol ne atrag atentia ca exista o serie de proaste obiceiuri si erori care pot micsoara durata de viata a cauciucurilor montate pe diverse autovehicule agricole. Iata, succint, cateva dintre acestea:

  • Instalarea unor anvelope pe jante nepotrivite, uzate sau pline de rugina

Ideal este ca instalarea cauciucurilor agricole sa se efectueze numai in service-uri autorizate, unde echipa de montatori profesionisti lucreaza cu echipamente specifice.

Este gresit sa montati anvelope agricole pe jante defecte, cu rume vizibile de rugina si murdarie. Nu este corect nici montajul pe jante avand alta marime decat cea specificata de constructor in manualul utilizatorului, deoarece acest lucru poate avea ca efect diminuarea duratei de viata a anvelopelor, dar si deteriorarea talonului.

Devine, asadar, vital sa utilizati aceleasi marimi si profiluri pe axa, asigurandu-va in prealabil ca pe aceeasi axa gradul de uzura este egal. Astfel, veti preveni probleme grave precum deteriorarea angrenajelor de pe masina agricola. In magazinul nostru online, puteti descoperi o gama diversificata de anvelope agricole BKT de calitate superioara, potrivite pentru utilaje agricole variate.

  • Alegerea unei marimi gresite de mansoane / camere

Respectati cu strictete recomandarile privind marimea de camera si anvelopa sugerate de producator! Daca procedati la schimbarea cauciucurilor „tubeless” (fara camera), se impune schimbarea valvelor de umflare.

Daca procedati la schimbarea cauciucurilor cu camera, este necesar sa montati camere si mansoane noi, avand dimensiunile corecte pentru a evita deteriorarea anvelopei.

  • Supraumflarea cauciucurilor
  • Supraincarcarea utilajului sau anvelopei

Este vital sa se respecte presiunea de umflare indicate, prentru a preveni uzura rapida, scaderea performantei sau incalzirea la rulare. Va sfatuim sa nu rulati cu anvelope cu presiune scazuta nici pe distante mici. Daca se constata ca anvelopa pierde presiune, cel mai bine este sa recurgeti la utilizarea rotii de rezerva pana ajungeti la service.

  • Depozitarea necorespunzatoare a cauciucurilor

Este preferabil ca anvelopele sa fie depozitate numai in spatii ventilate si racoroase, cu o temperatura optima in jur de 25°C, unde nu exista pericolul condensulului si nu exista contact cu ozon, oxigen, diversi solvent si uleiuri, grasimi si carburanti, substante chimice de tipul acizilor sau dezinfectantilor.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope