Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Michelin a luat decizia îndrăzneață de a dezvolta o anvelopă de vară care să funcționeze și în timpul iernii. Numit „Cross Climate„, noua anvelopă combină cele mai bune tehnologii de anvelope de vară și de iarnă

Nu vă lăsați păcăliți să credeți că este vorba despre un alt anvelopă pe tot parcursul sezonului. Climatele transversale sunt strict etichetate drept cauciuc de vară care împrumută structura benzii de rulare și chimia compusă de la colegii lor de iarnă. Acest lucru le permite să primească certificarea oficială de iarnă, astfel încât acestea să poată fi utilizate legal pe timpul iernii în țările care aplică astfel de reglementări privind anvelopele, tari printre care Romania nu se afla inca.

Cercetătorul independent, Ipsos, a concluzionat că 65% dintre autovehiculele europene folosesc anvelope de vară pe tot parcursul anului, în timp ce 40% consideră că trecerea de la cauciucul de vară la cea de iarnă nu merită efortul. Acest lucru compromite, fără îndoială, atât performanța, cât și siguranța. Și alergând pe toate sezoanele nu rezolvă problema, deoarece, după cum vom afla în curând, toate sezoanele convenționale nu se încadrează în mai multe zone. Michelin afirmă că nu se întâmplă așa ceva.

În comparație, la cauciucul de iarnă Michelin , distanțele de frânare se reduc la 7,6 metri față de 62 de mile pe oră.

Anvelope all season vs anvelope de iarna

Ce faci atunci când ai echipat cu anvelope de iarna, all seasons si cross-climate trei autovehicule identice Skoda Octavia și le testezi pe o partie de schi goală? O singura cursa, o singura incercare, desigur.  Rezultatele au fost  cum era de așteptat.  Anvelopa de iarna a mentinut cel mai bine ritmul pe panta, permitandu-i soferului sa fie destul de agresiv cu intrarile de acceleratie. Anvelopele all season au fost capabile să ajungă la vârful pantei, deși șoferul său trebuia să fie ușor mai blând cu acceleratia – rotirea excesivă a roților a încetinit progresul.

Ai crede ca si Cross- Climate a  ramas în urmă, având în vedere că este singura anvelopă aici cu un focus de vară. Dar nu – Cross Climate a jucat admirabil și, în esență, s-a potrivit cu tot sezonul  în fiecare dintre cursele identice.

Testul de pe pârtia de schi a confirmat faptul că, în multe privințe, Cross Climate se poate potrivi cu o anvelopă completă pe tot parcursul sezonului.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope