Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Ceata poate fi un factor de deruta pentru multi soferi, chiar si pentru cei mai experimentati, deoarece ingreuneaza vizibilitatea orizontala. Anual, numerosi automobilisti isi avariaza autoturismul din cauza acestui fenomen meteorologic. Situatiile cand vizibilitatea este redusa sub 200 de metri pot fi comparate cu mersul pe intuneric. Tocmai de aceea, ar trebui sa puneti in aplicare cateva sfaturi utile pentru a preveni incidentele nedorite pe carosabil. De asemenea, modelul de cauciucuri de iarna cu care este dotat un vehicul, poate avea un rol decisiv in crearea unei mai bune manevrabilitati si pentru stabilitate, mai ales atunci cand efectuati viraje pe suprafete alunecoase.

In continuare, va prezentam caracteristicile liniei de anvelope pentru turisme Michelin Alpin A5, urmate de cateva indicatii despre cum sa fiti mai prudenti la volan pe vremea cetoasa.

In oferta, veti gasi anvelope iarna premium Michelin Alpin A5, care beneficiaza de un nou profil al benzii de rulare – infiltrat la adancimea maxima, ceea ce asigura o tractiune superioara pe zapada si un nivel diminuat al acvaplanarii. Fiabilitatea si mobilitatea, indiferent cat de severe sunt conditiile de drum, sunt un atu al acestor cauciucuri pentru turisme.  Care sunt beneficiile de care veti dispune puteti demara mai usor iar distanta de franarea consierabil mai scurta pe soselele cu zapada si gheata, comparativ cu alte modele de pneuri de iarna.

Adaptati viteza in functie de conditiile de vreme

Pe ceata, la fel ca cazului sofatului pe vreme ploioasa, este necesar sa reducem viteza, adaptand stilul de condus noilor conditii meteo. Este indicat sa reduceti din timp viteza pentru ca in zilele cu ceata, asfaltul este umed, rotile masinii alunecand mult mai repede.

Daca este posibil, nu intreprindeti manevre bruste de franare! Pe timp de ceata, nu este exclus ca soferul din spate sa nu observe luminile de avertizare.

Incercati sa fiti vizibil in trafic

Cum puteti deveni mai vizibil in trafic in zilele cetoase? Este simplu: nu trebuie sa uitati sa aprindeti luminile de intalnire, apoi proiectoarele de ceata si lampile de pe spate. Astfel, ceilalti participanti la traficul rutier va vor putea repera mult mai usor. Nu este indicat sa folositi faza lunga, intrucat particulele de apa din atmosfera actioneaza ca o lupa, lumina reflectandu-se asupra soferului.

Cand intentionati sa schimbati directia de mers, este bine sa semnalizati din timp, permitand altor persoane implicate in trafic sa va vada.

Rolul marcajelor laterale

Sa circuli noaptea in afara localitatii, pe ceata, poate fi o reala provocare. Pentru a va ghida, marcajele laterale de pe marginea drumului va pot fi de folos. In schimb, va recomandam sa fiti atenti, pentru ca uneori, pe marginea drumului, pot fi si obstacole nesemnalizate in mod adecvat.

Este bine sa circulati mai mult pe partea dreapta a drumului, prevenind astfel orice coliziuni frontale cu alte mijloace de transport neiluminate sau slab iluminate, cum sunt vehiculele de tipul carutelor, cu tractiune animal, frecvent intalnite in zonele de la sate.

Nu opriti si nu stationati pe partea carosabila

Este bine sa cautati un loc corespunzator de parcare. Daca situatia impune sa opriti de urgenta, va indemnam sa opriti pe trotuar ori pe acostament si sa utilizati pentru semnalizare urmatoarele: lumini de pozitie, triunghiuri reflectorizante, lumini de avarie.

Drum bun si nu uitati sa tineti cont ca atunci cand alegeti anvelope de iarna, nu trebuie sa faceti compromisuri, in special daca obisnuiti sa circulati des, pe orice vreme!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope