Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Compania Matador cu sediul in capitala Cehoslovaciei, Bratislava, a inceput sa produca anvelope in 1925, seriile fabricate fiind montate pe toate automobilele cehoslovace ale anilor `30, in colaborare cu constructorii Skoda, Tatra, Aero si altele, contribuind astfel la dezvoltarea industriei de vehicule in Europa Centrala. In continuare, va povestim mai multe despre ascensiunea companiei Matador si va ilustram care sunt cele mai renumite game de anvelope de vara pentru turisme, alaturi de o scurta descriere a acestora.
Importul de anvelope a luat amploare din 1946, producatorii autohtoni nemaifiind capabili sa intalneasca cererea pe piata in continua crestere. Acest moment marcheaza decizia de catre intreprinderea nationala Matador Bratislava de a construi o noua fabrica de cauciucuri. Punand monopol pe productia de tuburi interioare cativa ani mai tarziu, in 1962, compania a reusit sa lanseze pe piata anvelopele radiale Steel pentru dotarea camioanelor, in urmatorii trei ani lansand cu succes si propria gama de anvelope radiale pentru turisme. Oferta de anvelope radiale pentru autocamioane s-a imbogatit apoi cu gama All Steel. Diversificarea produselor a atras dupa sine si necesitatea crearii unui institut de cercetare la Púchov in 1987. Nu este de mirare ca importanta companie Continental a fost interesata sa isi mareasca familia cu acest producator serios si profesionist, oferindu-si suportul in vederea fabricarii de noi anvelope de camioane incepand cu 1998, studiile de calitate aratand ca Matador reprezinta prima fabrica din Europa de Est care sa intruneasca criteriile si certificarile in conformitate cu standardele (ISO 9001, QS 9000 SI VDA 6.1). Astfel, in 2007 Continental AG Hanovra a cumparat 51% din divizia de cauciuc Matador, iar in perioada ce a urmat a acordat un capital important in scopul dezvoltarii si cercetarii.
Anvelope de vara Matador MP 16 Stella 2 – se caracterizeaza printr-un design asimetric al caii de rulare si sunt destinate pentru dotarea de autoturisme din clasa mica si medie. Santurile mai mari incluse in partea interioara a blocurilor de latimi mai reduse favorizeaza contactul cu suprafetele umede, asigurand un transfer optim al fortelor de franare si de propulsie. Tehnologia VOC FREE aplicata benzii de rulare presupune un amestec inovator de silicon ecologic ce determina o rezistenta scazuta la rulare si marirea aderentei pe orice carosabil pe intreg parcursul sezonului cald. Acest model de cauciucuri vara contine urmatoarele: indicatorul de „stop” informand conducatorii auto cand se incheie durata de viata a anvelopei, un indicator pentru adancimea santurilor si unul asociat cu gradul de uzura a pneului.
Cauciucuri de vara Matador MP 44 Elite 3 – sunt destinate pentru echiparea de autovehicule de clasa medie (D) si medie superioara (E) si fac parte din segmentul de anvelope de inalta performanta. Disponibile in 34 de dimensiuni populare, aceasta serie se remarca prin nivelul foarte bun de tractiune, manevrabilitatea precisa si performante dovedite in ceea ce priveste franarea pe carosabil uscat si umed. Nu trebuie sa uitam nici de randamentul kilometric imbunatatit si durata de viata mare.
Linia de anvelope de ultra inalta performanta Matador MP 46 HECTORRA 2 – a doua generatie de benzi asimetrice proiectate pentru rularea cu viteza ridicata in sezonul de vara. Noile cauciucuri UHP sunt concepute in special pentru autovehicule ce fac parte din clasa superioara si din cea de autoturisme de lux, demonstrand excelente proprietati de franare si o fiabilitate sigura pe carosabile umede si uscate, in conditiile unei acvaplanari reduse.
Anvelope de vara pentru turisme MP 47 Hectorra 3 – sunt destinate tot pentru autoturismele rapide din clasa mare (E) si de lux (F). Pentru fabricarea acestui model, producatorul s-a axat pe crearea unei combinatii inovatoare intre tehnologii ultra moderne si profilul modern asimetric, rezultatul fiind o extraordinara manevrabilitate si o franare in conditii optime de siguranta si confort pe orice suprafata carosabila. “Summer TWI” se refera la indicatorul de adancime a profilului benzii de rulare pe durata verii si este amplasat in canalele din mai multe zone de pe circumferinta pneului. O data ce este atins indicatorul de 3 mm, inseamna ca este cazul sa inlocuiti anvelopa pentru a dispune de aceleasi caracteristici de rulare in siguranta.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope