Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Intoarce-te la pagina anterioara

Showing 1–20 of 36 results

Info anvelope agricole Steffco

Categoria cauciucurilor utilizate in agricultura cuprinde anvelopele care echipeaza diverse autovehicule agricole, de obicei tractoare si utilaje pentru recoltare. Rotile motoare prezinta crampoane late si foarte adanci, ce determina aderarea mai usoara la sol.

O anvelopa agricola, cum ar fi cea pentru un tractor, posibil reprezinta cea mai mare si poate cea mai scumpa piesa din dotarea masinilor agricole, iar in functie de marca, precum si dimensiunile acesteia, pretul unei anvelope agricole poate sa depaseasca si 10% din valoarea totala a vehiculului agricol. Aasadar, putem afirma ca anvelopa agricola constituie o parte importanta din orice vehicul de acest tip.

Toate tipurile de anvelope tractoare ar trebui sa ofere o tractiune superioara, sa evite compactarea solului, lucru care dauneaza grav recoltei, si sa prezinte caracteristici bune la rulare. In general, o anvelopa pentru tractor este compusa dintr-o carcasa si o banda de rulare, insa nu vom intra in detalii aici.

Anvelopa agricola determina direct cat de mult este tasat solul, iar acest lucru este realizat prin intermediul presiunii. Tasarea solului este un aspect care ar trebui evitat, in scopul protejarii mediului inconjurator, dar si pentru ca are un efect asupra bugetului nostru. O solutie ingenioasa pentru a preveni tasarea solului consta in diminuarea presiunii anvelopei agricole, insa acest lucru trebuie facut luand in calcul si capacitatile anvelopei de a incarca la o anumita presiune sau anumita viteza de operare. In concluzie, anvelopele agricole depind la fel de mult ca si anvelopele off-road de presiunea din interior, lucru care poate sa influenteze semnificativ performanta acestora.

Este important sa stiti ca anvelopele radiale se disting de cele diagonale prin faptul ca favorizeaza o tractiune mai buna, alaturi de un consum mai scazut de combustibil (5-10%), dar si o durata de viata mai lunga. Totodata, ele se mai remarca si prin riscurile mai reduse de compactare in exces a solului terenurilor agricole.

 

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope