Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Capacitatea anvelopei de a dispersa apa  este o caracteristica extrem de importanta, deoarece poate preveni acvaplanarea.

Pe drumurile umede sau apoase, materialul din care este format cauciucul, adesea numit compus, este principalul factor în determinarea tracțiunii. Cu cat compoziția anvelopei pare a se lipi de asfalt  și este mai moale, este mai bine atât pentru trotuarul uscat, cât și pentru umed.

Dar în apă adâncă și la viteze mari, capacitatea anvelopei de a rămâne în contact cu asfaltul (inginerii de pneuri numesc rezistența la acvaplanare) depinde mai mult de modelul benzii de rulare: canelurile laterale și longitudinale.

Modelele de rulare care sunt excelente la dispersarea apei pot fi găsite atât pe anvelopele allsseason, cât și pe cele de anotimp.

În cele din urmă, uzura contează foarte mult. În cazul în care sunt subpresiune sau semi-uzate, o anvelopă cu un compus bun și un model gros de rulare poate să nu se potrivească cu o anvelopă mediocră nouă și umflată la specificațiile producătorului vehiculului.

Anvelopele de vară au o tracțiune inadecvată pe zapada din același motiv, pentru că oferă o bună tracțiune pe șoseaua umedă: compusul de rulare moale, gripat. Compusul începe să se întărească la temperaturi de sub 0 grade Celsius.

O anvelopa all season in schimb rămâne flexibilă la temperaturi sub zero grade Celsius, oferind performante acceptabile dar inferioare totusi unei anvelope de iarna in aceleasi conditii.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope