Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Vechimea anvelopelor pentru autovehicule este un subiect amplu dezbatut de specialisti.

Una dintre recomandarile acestora pentru client este sa se orienteze spre achizitionarea de anvelope noi, provenind numai de la producatori si distribuitori autorizati, verificand in prealabil data fabricatiei – DOT.

Realitatea este ca nu sunt date tehnice ori stiintifice care sa indice vechimea unei anvelope noi, neutilizate pentru turisme si vehicule comerciale usoare.

In schimb, o masura imperativa consta in depozitarea corecta a anvelopelor!

Revistele de specialitate din numeroase tari europene trateaza problema perioadei de folosire a anvelopelor, trezind interes pentru agentii de vanzari si nu in ultimul rand, pentru fabricanti.

Implicarea diverselor organizatii a dat nastere unor opinii vizand modalitatile corecte pentru depozitarea anvelopelor, jantelor si camerelor. Astfel, asociatia tehnica ETRTO s-a axat, in recomandarile efectuate, pe masurile necesare in vederea mentinerii unor bune proprietati a cauciucurilor: protectie contra temperaturilor inalte si fluctuatiilor, protectie impotriva efectelor umiditatii, radiatiilor UV si substantelor care produc coroziunea.

Producatorul de anvelope Goodyear indeplineste reglementarile ETRTO, fabricand cauciucuri care prezinta o buna rezistenta in ceea ce priveste procesul natural de invechire a anvelopelor. Bineinteles, obiectivul il reprezinta obtinerea unei durate mai lungi de serviciu.

Tarile europene au norme diferite legate de limita de timp pentru modelele de anvelope noi, insa au in comun criteriul unei depozitari adecvate. De pilda, in timp ce, dupa standardele britanice, o anvelopa poate sa fie mai veche de 6 ani, NTDA (Asociatia Nationala a Distribuitorilor de Anvelope) vorbeste despre o perioada de 5 ani, incepand de la data fabricarii.

Proprietatile anvelopelor trec testul timpului, cu conditia sa fie depozitate corespunzator. Poate parea paradoxal, dar sunt proprietati care se degradeaza in timp, iar altele nu. De exemplu, fiabilitatea si uzura pe carosabil uscat pot fi optimizate, spre deosebire de nivelul acvaplanarii pe carosabilele umede (acesta scade cu trecerea timpului).

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope