Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

In 2009, BMW a luat decizia de a colabora cu Bridgestone si de a monta anvelope run flat pe viitoarele modele de masini. Aceasta noua directie urmarea sa permita clientilor sa aiba acces la un consum de carburanti imbunatatit si la o metoda mai sigura de a inlocui anvelopele gaurite, taiate, dezumflate in urma unei pene de cauciuc.

Specialistii au adoptat atitudini diferite, nu toti pronuntandu-se de acord asupra beneficiilor promovate. Parerile contra sunt in general produse de pretul mare pentru achizitionarea unui nou cauciuc run flat in urma unei pene, dar si din ratiuni legate de confortul in timpul rularii.

Pentru a ajuta detinatorii de masini BMW sa decida daca ar fi in favoarea lor sa pastreze anvelopele run flat care vin montate pe modelele produse din 2009 incoace, vom ilustra cateva puncte forte si puncte contra condusului cu acestea, lasandu-va sa trageti concluziile.

Cauciucurile run flat se impart in doua tipuri principale: anvelope etanse care contin un strat care sigileaza automat orice taietura, zgarietura. Creata de Continental, tehnologia implementate reduce cantitatea de aer pierduta, comparativ cu o anvelopa standard care a fost perforata. Totusi, aceasta este si mai criticata versiune de run flat, deoarece permite aerului sa iasa inainte ca stratul de etansare devine active.

Celalalt tip de anvelope contin un suport metalic usor care faciliteaza sustinerea greutatii masini o data ce s-a produs o spartura. Aceste anvelope au de asemenea si pereti ranforsati. Diverse modele curente BMW sunt echipate cu anvelope run flat care se bazeaza pe o tehnologie create de Bridgestone si care implica sisteme de management a presiuni pentru a semnala soferului orice schimbari bruste de presiune care pot indica faptul ca a avut loc perforarea anvelopei.

Ratiuni sa conduceti cu anvelope runflat

  • Beneficiul major al conducereii unui BMW cu anvelope runflat consta in posibilitatea de a conduce si de a mentine controlul masinii chiar si cu anvelopa deteriorate pentru inca 80 km la 80 km/h.
  • Prin instalarea de anvelope runflat, BMW a redus si din greutatea noilor autoturismelor, inlaturand roata de rezerva grea. Acest lucru faciliteaza si economisirea de carburanti, creand in plus spatiu pentru bagaje sau alte bunuri.

Motivatii contra

  • Pe forumuri si in cadrum multor comunitati BMW online, se gasesc si multe pareri ale celor care nu sunt multumiti de anvelopele runflat, invocand motive care tin de costuri si de calitatea sofatului.
  • In general, este vorba despre deplasari mai putin confortabile
  • Alte voci mentioneaza gradul de uzura mai mare, din cauza conditiilor diferite.

Ar trebui sa inlocuiesc anvelopele run-flat cu anvelope normale?

Inainte de a lua decizia de a schimba anvelopele runflat cu un set obisnuit, este bine sa cititi si despre experientele altor soferi. Z4 este un model mai vechi BMW, dar totusi popular, la care numerosi proprietari au inlocuit anvelopele runflat, din fabrica, cu diverse marci de anvelope obisnuite, din cauza unor inconveniente legate de confort.

In caz de pana, soferii se bazeaza pe kitul de reparatie a cauciucului perforat, gaurit sau spart care asigura etansarea pneului cu probleme si umflarea sa. Ca si cauciucul runflat, acest kit asigura doar o reparare de moment, temporara a taieturii survenite.

Beneficiile privind siguranta pe care le aduce anvelopa runflat sunt reale in cazul unei pene de cauciuc sau la o taietura si te pot scoate din situatii riscante.

Problema inlocuirii costisitoare a anvelopelor runflat, in comparatie cu anvelopele normale, este resimtita de multi soferi care se intreaba cum este mai avantajos sa procedeze.

Conform publicatiei The Telegraph, “soferul comun isi ia un cauciuc runflat la fiecare 44 000 de mile parcurse sau la fiecare 5 ani”.

Cat despre problema confortului in timpul deplasarilor, daca testarea limitelor masinii tale BMW nu este o prioritate, atunci disconfortul resimtit mai mult la rularea cu viteze ridicate, va fi comparabil redus.

Parerile specialistilor auto sunt impartite vis-a-vis hotararea BMW de a monta anvelope runflat ca standard pe unele modele. Asadar, ramane la latitudinea fiecarui sofer sa decida cum doreste sa isi conduca masina.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope