Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Performantele unei anvelope sunt afectate si de adancimea caii de rulare, care trebuie sa fie de minim 1, 6 mm. Daca sunteti oprit in trafic de politia rutiera, este posibil sa va treziti cu puncte de penalizare sau, in cel mai rau caz, chiar si cu o amenda, daca rulati cu un profil mai putin adanc de 1, 6 mm!

Uzura benzii de rulare este indicata prin nervurile situate in canalul principal longitudinal,ele fiind distribuite in mod uniform pe toata circumferinta cauciucului. Cand acestea ajung sa atinga acelasi nivel cu profilul benzii, atunci inseamna ca s-a ajuns la nivelul minim legal.

In ceea ce priveste anvelopele dedicate de iarna, acestea contin niste indicatori suplimentari de uzura pentru a ne informa cand adancimea profilului a ajuns la 4 mm, pentru ca eficienta anvelopelor proiectate pentru sezonul rece scade sub acest nivel. Si oricum, indiferent ca vorbim de anvelope de vara sau de iarna, daca uzura este mare, performantele sunt afectate in mod negativ, influentand aderenta si distanta de franare.

In scopul determinarii corecte a gradului de uzura a anvelopelor dumneavoastra, va recomandam sa verificati starea acestora, periodic. Va mai sfatuim sa nu asteptati ca nivelul de adancime minim sa atinga valoarea admisa si sa apelati din timp la servicii de vulcanizare. Este bine sa inlocuiti anvelopele de vara la 3 mm adacime a benzii de rulare si sa le schimbati pe cele de iarna la 4 mm, pentru a evita riscurile in timpul deplasarii.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope