Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Expertii Auto Bild au testat anul acesta 50 de modele de anvelope vara avand dimensiunea 205/55R16.

In urma testului la franare, 15 modele de cauciucuri vara au ramas in competitie. Cei de la Auto Bild au propus 12 probe (rezistenta la rulare, randament kilometric, comportament pe uscat si pe carosabil ud etc.), vehiculul ales pentru test fiind un Volkswagen Golf 7.

Noile anvelope Pirelli Cinturato P7  s-au clasat pe primul loc din punct de vedere al comportamentului pe carosabil umed, ele obtinand pozitia secunda in clasamentul final per total (45 puncte). Si la testul pe carosabil uscat, acestea au avut cele mai bune rezultate, fiind urmate indeaproape de cele marca Dunlop. La polul opus, modelele fabricate de Semperit si Uniroyal nu s-au ridicat asteptarilor, avand cele mai slabe performante de manevrabilitate. Concluzia este ca anvelopele premium si din gama mediu-premium imbina cel mai bine performantele pe uscat cu cele pe drumurile umede.

In cadrul testarii la rezistenta la rulare, eficienta modelului de anvelope Dunlop Sport BluResponse  a fost de netagaduit, acesta obtinand cel mai bun consum de combustibil. Per total, acest model a obtinut 42 de puncte, faptul ca se uzeaza mai repede (in comparatie cu alte modele testate) constituind o bila neagra.

In vederea stabilirii gradului de uzura, Auto Bild a colaborat cu testerii DEKRA. Dupa parcurgerea a        10 000 km in conditii de drum obisnuite, expertii DEKRA au putut masura uzura prin intermediul unei tehnologii cu laser. Daca pana acum modelul de anvelope Michelin Primacy 3   ( 48 puncte in total) excela la acest capitol, acum Yokohama BluEarth AE50 se pare ca a depasit randamentul kilometric teoretic de 40. 981 km, surclasand cu un rezultat de 42, 660 km.

Calcularea raportului calitate-pret s-a facut pe baza rezistentei la uzura corelate cu preturile cauciucurilor. A reiesit ca anvelopa Yokohama dispune de cel mai avantajos raport pret-calitate, in timp ce modelul proiectat de Pirelli s-a situat pe locul 11, pretul acestuia fiind unul mai ridicat.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope