Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Banda de rulare a unui cauciuc poate avea unul dintre urmatoarele modele: simetric, directional sau asimetric. Iata prin ce se caracterizeaza fiecare dintre acestea.

  1. Banda de rulare cu model directional
  • Poate fi usor recunoscuta datorita formei in V.
  • Peretii laterali indica directia de rotatie a anvelopei printr-un marcaj corespunzator.
  • Acest lucru va poate servi atunci cand urmeaza sa montati anvelopa. In consecinta, pneurile vor trebui instalate conform directiei de rotatie marcate pe peretii laterali.

Daca setul contine patru anvelope cu aceeasi marime, anvelopele de tip directional pot fi rotite numai fata-spate (vertical).

  1. Banda de rulare cu model simetric
  • in general prezinta o nervura continua sau poate dispune de un design in bloc ce pastreaza aceleasi trasaturi pe partea interna si pe cea externa a caii de rulare.

Cand cele patru anvelope simetrice dispun de aceeasi marime, ele permit rotirea pe diagonala, orizontala sau verticala.

  1. Banda de rulare cu model asimetric
  • se caracterizeaza cu un model unic pentru amandoua laturile caii de rulare.
  • in schimb, partea exterioara prezinta in general santuri mai largi pentru a putea asigura o mai dispersie mai eficienta a apei, imbunatatind simultan manevrabilitatea pe suprafetele carosabile umede; partea interna este dotata in general cu niste santuri mai mici pentru a facilita cresterea suprafetei de contact si, totodata, pentru a servi la imbunatatirea controlului vehiculului in linie dreapta si in curbe.
  • pot fi observate marcaje pe flanc care ajuta la recunoasterea partilor interna si externa a anvelopei.

Cand cele patru anvelope asimetrice dispun de aceeasi marime, ele pot fi rotite la fel ca cele simetrice, tinandu-se cont de marcajele interne si externe.

In magazinul nostru online, soferii romani pot gasi fara probleme in baza de date in permanenta actualizata, o gama diversificata de anvelope pentru turisme: directionale, asimetrice si simetrice, conform propriilor nevoi de echipare a autovehiculului condus.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope