Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Sa conduci iarna poate fi cu adevarat o provocare. Este vehiculul tau capabil sa se descurce pe suprafete alunecoase, precum carosabil acoperit de pozghita de gheata, prin noroi si zapada? Cea mai buna modalitate pentru a fi pregatit pentru drumurile de iarna imprevizibile este sa montezi anvelope de iarna, cunoscute si drept anvelope de zapada, pe autoturismul pe care il detii.

Daca intentionezi sa cumperi un nou set de anvelope de iarna, ai la dispozitie o multitudine de variante. De unde stii care model se potriveste cel mai bine? Aspectele elementare pot fi un bun start.

Sunt doua tipuri principale de anvelope de iarna, cu crampoane si fara crampoane. Primele au constituit alegerea soferilor pentru multa vreme, insa avansurile tehnologice in materie de compusi de cauciuc, alaturi de alte noi tehnologii implementate in vederea proiectarii de anvelope iarna mai eficiente, au inceput sa exercite o mare putere de atractie pentru un numar din ce in ce mai sporit de conducatori auto. Aflati mai multe despre ultimele promotii anvelope iarna disponibile!

Cauciucurile cu crampoane

Pneurile de iarna cu crampoane au literalmente ghinturi metalice incorporat în banda de rulare. Aceste mici, puternice piese din metal sunt create pentru a sfarma gheata, ceea ce imbunatateste nivelul tractiunii. Cand asfaltul nu este acoperit de gheata, anvelopele cu crampoane pot cauza deteriorarea carosabilului, fiind suficient de puternice pentru a „sapa” in pavaj, motiv pentru care in multe state a fost impusa o limita de utilizare a acestora, pe durata lunilor cand nu ninge, iar in unele tari ele au fost complet interzise. De asemenea, este adevarat si ca anvelopele cu crampoane produc un sofat mai galagios.

Desi multe game de anvelope cu crampoane sunt capabile sa ofere manevrabilitate pe gheata, dezvoltarile in domeniul compusilor de cauciuc care intregesc functionalitatea anvelopelor fara crampoane, le-au facut pe acestea din urma mult superioare in ceea ce priveste confruntarea cu iernile extreme.

Cauciucurile fara crampoane

In ultimii ani, noile anvelope fara crampoane au devenit preferatele multor soferi. In loc sa se bazeze pe proeminentele metalice din banda de rulare, anvelopele moderne se caracterizeaza prin compusi de cauciuc inovatori, design-uri speciale ale benzii de rulare, alaturi de alte tehnologii unice.

La temperaturi joase, banda de rulare a pneurilor de vara devine mai rigida si mai putin capabila sa se conformeze neregularitatilor unui drum uscat. Cauciucurile de iarna moderne fara crampoane sunt in stare sa isi mentina proprietatile, in special flexibilitatea la temperaturi extreme, datorita unor compusi speciali.

Elasticitatea imbunatatita a cauciucului permite anvelopelor sa isi mentina tractiunea pe suprafetele cu gheata, umede si totodata, pe cele uscate. Ele au in general adancimi mai mari ale profilului, comparativ cu niste anvelope de vara sau all season. Acest fapt faciliteaza si o buna rezistenta impotriva riscurilor fenomenului de acvaplanare.

O alta caracteristica vizibila o constituie densitatea micilor fante din modelul benzii de rulare, numite striatii. Canelurile actioneaza ca mii de margini ascutite care “musca” din gheata, imbunatatind manevrele de accelerare, franare si oprire.

Optiunea intre anvelope cu crampoane si cauciucuri de iarna fara crampoane depinde de preferintele personale ale fiecarui sofer, cu toate ca tehnologiile de ultima generatie in domeniu au eliminat aproape in intregime necesitatea ghinturilor.

Stiati ca Bridgestone este un lider in fabricarea de anvelope de iarna? Linia de anvelope de iarna Blizzak fara crampoane a fost realizata cu modele unice pentru profilul benzii de rulare, cu adancimi mari ale profilului, si optimizata cu tehnologii avansate. Canelurile in zig-zag prezente la anvelopele Blizzak furnizeaza o varietate de margini ascutite care ofera aderenta de incredere pe zapada si pe gheata. Tehnologia proprie Bridgestone, numita Tube Multi-Cell, indeparteaza stratul fin de apa de sub pneu, eliminand practic principala cauza a derapajului.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope