Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Exista utilaje agricole care sunt folosite pentru aplicatii diverse, dispunand de proprietati diferite, astfel incat nu orice anvelope vor fi compatibile pentru acestea. Este, asadar, o chestiune de maxima importanta alegerea corecta a anvelopelor, fiind ideal sa aflati mai multe detalii referitoare la specificatiile tehnice ale tipurilor de cauciucuri agricole. Indiferent de tipul de utilaj agricol – tractor, camion, motocultoare, combine, motosape etc. -, periodic se impune inlocuirea anvelopelor pentru a putea obtine cele mai bune rezultate.

Va indemnam sa optati pentru un model de cauciucuri agricole potrivit utilajului folosit. Un prim pas este sa puteti face diferenta intre anvelopele destinate activitatilor agricole care dispun de profil radial si cele care sunt dotate cu pliuri. Acestea din urma joaca un rol crescut in protejarea solului, precum si in marirea eficientei utilajului.

Durata de serviciu a anvelopelor agricole este influentata inclusiv de modul de folosire. Iata care sunt aspectele ce trebuie avute in vedere la achizitionarea de cauciucuri pentru vehicule agricole:

  • tipul de vehicul pentru activitati agricole si destinatia sa (arat, semanat, recoltat etc.)
  • dimensiunile pentru fiecare pereche de roti
  • indicele de combustibil;
  • greutatea echipamentelor folosite;
  • durbilitatea aproximativa a anvelopelor
  • cat de des urmeaza a fi utilizate echipamentele agricole respective
  • climatul zonei unde urmeaza a fi utilizat utilajul
  • profilul anvelopelor: design radial, anvelope cu pliuri
  • costuri de achizitie si montaj.

Pentru a putea obtine cele mai bune rezultate, conducatorii de autovehicule agricole nu trebuie sa neglijeze importanta verificarii periodice a presiunii din anvelope, mai ales pe parcursul sezonului de vara, cand temperaturile sunt mai ridicate.

Un alt aspect vital il constituie echilibrarea sarcinii pe osie si alinierea acesteia in functie de sugestiile constructorului. Unele masini agricole prezinta acelasi tip de anvelope agricole pe fiecare pozitie, in timp ce altele necesita sa fie dotate cu un anumit tip de anvelope pe fata si alt tip de cauciucuri pe spate.
Consultand manualul autovehiculului agricol, veti afla ce tip de anvelope trebuie instalat pe fiecare pozitie, precum si alte informatii utile cum ar fi care este presiunea ideala a anvelopelor, dimensiunile potrivite si indicele de greutate.

Respectarea tuturor acestor recomandari va permite sa economisiti carburant, dar si sa contribuiti la protejarea solului si marirea rentabilitatii agricole.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope