Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Consumatorii interesati de protejarea mediului vor sa stie ce substante chimice sunt folosite pentru fabricarea de anvelope auto. De fapt, in prezent sunt utilizati foarte putini compusi toxici in manufacturierea cauciucurilor, iar acestea contin tot mai putine materiale carcinogene sau periculoase.

Uniunea Europeana a dispus standardizarea legislatiei cu privire la folosirea de chimicale pentru toate statele membre: asa-numita prevedere REACH stabileste uzul de ingrediente chimice in UE. In legatura cu anvelopele auto, respectiva prevedere restrictioneaza in mod particular folosirea de hidrocarburi aromatice policiclice (HAP sau PAH – denumirea in limba engleza). De asemenea, interzice folosirea de uleiuri HAP in constructia de anvelope importate catre pietele UE. Asadar, toti producatorii de anvelope din lume trebuie sa ia in considerare regulamentele UE daca intentioneaza sa livreze produse in zona.

Compania finlandeza, Nokian Tyres, a inceput sa diminueze adaugarea de chimicale toxice cu mult inainte, in jur de cinci ani, ca legislatia UE sa intre in vigoare. Din 2005, a produs doar anvelope fara substante carcinogene. In 2010, o lege a fost adoptata in UE, lege care interzice si uleiurile carcinogene. Din acest motiv, Nokian Tyres poate fi privit ca un pioner in proiectarea de anvelope lipsite de compusi daunatori.

Nokian Tyres produce anvelope fara toxine din 2005

  • UE regulamenteaza folosirea de substante PAH, a caror folosirea in industria anvelopelor este interzisa
  • Vanzarea de anvelope si importul de anvelope  care contin chimicale carcinogene este interzisa in UE.
Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope