Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Oamenii de stiinta implicati in proiectul Cooper Tyre & Rubber- guayule rubber, bazat pe planta guayule, ca alternativa la cauciucul obtinut din arborele de Hevea, au anuntat ca vor produce, pana la finele anului viitor, un nou concept de anvelopa auto.

In urma cercetarilor, se doreste inlocuirea cauciucurilor sintetici si naturali cu polimeri obtinuti din planta Parthenium argentatum, mai cunoscuta sub denumirea de guayule. Aceasta poate fi folosita drept sursa alternativa in producerea de latex si spre deosebire de cauciucul obisnuit Hevea, detine proprietati hipoalergenice.

Pana la ora actuala, Cooper a condus o serie de testari pentru noul concept de anvelope, pentru a verifica cum functioneaza diferitele componente in conditiile inlocuirii materialelor compozite din Hevea si pe baza de petrol. In cadrul unei recente intalniri anuale a consortiului Cooper, producatorul a dezvaluit ca a testat aproape toate componentele anvelopei cu “rezultate promitatoare”. In acest sens, Chuck Yurkovich, vice-presedinte al departamentului de cercetare si dezvoltare, a declarat urmatoarele: “Am demonstrat ca putem inlocui polimerii folositi in mod traditional cu guayule pentru unele elemente, si ca anvelopele astfel fabricate ofera aceleasi performante ca si niste cauciucuri normale, conventionale”.

In 2017, Cooper Tire & Rubber Co. planuieste sa finalizeze proiectarea anvelopei-prototip cu componente alcatuite 100% din guayule. Primul eveniment ride-and-drive organizat a avut deja loc in Texas, in Pearsall unde compania detine un centru de testare.

Daca sunteti interesati sa montati cauciucuri de iarna Cooper, oferta Steffco include si modelul Weather-Master SA2+, disponibil imediat pe stoc pentru dimensiunile 185/65 R15 anvelope iarna si 205/55 R16, la preturi atractive!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope