Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Etichetarea anvelopelor in Uniunea Europeana a devenit obligatorie incepand din noiembrie 2012 si aceasta practica isi asuma rolul de ghid, ajutand cumparatorul sa aleaga anvelopa corespunzatoare necesitatilor vehiculului detinut. Etichetarile se aplica anvelopelor pentru vehicule tip turisme, SUV-uri si masini 4×4, pentru vehicule de transport si autoutilitare.

  1. Nivelul de eficienta
  • Este corelat cu consumul de combustibil

Un vehicul din clasa turisme echipat cu anvelope integrate in clasa B de eficienta, va determina un consum cu aproape 0, 1 mai redus la fiecare 100 km, spre deosebire de vehiculele din clasa C.

Intre clasa A si G exista o diferenta considerabila care se situeaza in jur de 0, 6 l la 100 kilometri, clasa A fiind cea mai buna.

Rezistenta la rulare influenteaza eficienta energetica, dar si diverse costuri operationale, avand efecte asupra naturii.

Astfel, o rezistenta scazuta la rulare scade emisiile poluante de CO2 (14g/km), favorizand un comportament responsabil fata de mediul inconjurator.

  1. In cazul anvelopelor de vara, conteaza foarte mult nivelul de aderenta pe care il detin, mai ales din perspectiva conditiilor de siguranta. Cauciucurile care exceleaza din punct de vedere al aderentei pe uscat si pe suprafete umede, permit si distante de franare foarte scurte, ofera o manevrabilitate mai buna si un comportament mai bun, per ansamblu, la rulare.

Diferenta intre distantele de franare echivaleaza cu 4 lungimi de vehicul, iar eticheta arata distanta de franare pe drumurile umede, plecand de la viteza de 80 km pe ora.

 

Pentru o siguranta optima in timpul deplasarilor dumneavoastra, nu uitati sa verificati in mod periodic presiunea anvelopelor!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope