Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Din anumite motive, pot aparea urme de uzura pe partea centrala a anvelopei. Acest lucru poate fi determinat, pe de o parte, de supra-umflarea anvelopei.

O alta cauza comuna o reprezinta si inadecventa intre anvelopa si janta (de exemplu, o latime a jantei prea ingusta). Autovehiculele care au tractiunea pe spate au capacitatea portanta pe rotile spate.

Atunci cand centrul caii de rulare se uzeaza mai rapid ca umerii, durata de viata a anvelopei va fi afectata din pricina scaderii rezistentei la taiere. De asemenea, acest aspect are impact si asupra nivelului de confort.

Cel mai grav lucru care se poate intampla consta intr-o explozie brusca cand are loc contactul cu corpuri straine, gradul de siguranta scazand drastic.

Recomandari utile de la profesionistii in domeniu

Recurgeti imeiat la dezumflarea anvelopei. Preferabil, utilizati un manometru pentru a dezumfla pneul  pana la nivelul de presiune indicat in manualul constructorului.

O alta problema care poate surveni consta in uzura accentuata a umarului anvelopei pe o latura si este provocata de alinierea inadecvata a rotilor. Asadar, se impune revizia suspensiei.

Daca observati urme vizibile de uzura a umerilor anvelopei pe interior si la exterior, cauza o poate reprezenta supraincarcarea autovehiculului (pneuri umflate prea putin). Evitati sarcinile prea grele, pentru un consum responsabil de carburanti!

Sfaturi: practicati un sofat prudent, fara a frana sau accelera brusc.

Uzura neregulata a benzii de rulare poate surveni din cauza rulmentilor in stare de degradare avansata, o echilibrare deficitara a rotilor, a stricarii sistemului ABS, din cauza jantelor necentrate etc.

Pentru a evita uzura neuniforma a benzii de rulare, se impugn ca masuri echilibrarea anvelopelor si alinierea volanului, precum si verificarea sistemului de directie.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope