Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Cand temperatura de afara se apropie de 7 grade Celsius, inseamna ca este momentul oportun pentru a va verifica masina pentru primavara. Daca nu aveti timp sa treceti pe la un service, macar alocati un timp scurt pentru o inspectie rapida. Pe langa inlocuirea setului de cauciucuri dedicate de iarna, dupa instalarea temperaturilor peste 7 grade, cu noi anvelope de vara pentru turisme sau cu cele pe care le-ati depozit in prealabile intr-un spatiu adecvat, trebuie sa tineti cont si de urmatoarele aspecte, pentru a va putea bucura de deplasari sigure si line:

  1. Verificarea fluidelor de motor
  • Este important sa va asigurati ca acestea sunt la nivelul indicat de producatorul marcii.
  • Trebuie sa inspectati fiecare lichid, incepand cu vasul cu antigel. In timp ce motorul este racit si vehiculul este pozitionat in plan orizontal, nivelul antigelului ar trebui sa fie la jumatate intre maxim si minim, pentru ca atunci cand motorul se va incalzi, lichidul de racire va atinge nivelul maxim. In general, antigelul reprezinta o combinatie 50-50 intre un litru de lichid si unul de apa distilata.
  • Va atragem atentia ca este contraindicate sa puneti apa de la robinet; aceasta va afecta motorul si radiatorul.
  • Cantitatea de antigel poate varia intre 4-8 litri, depinzand de motorizare. Va prevenim sa nu amestecati culorile, intrucat exista diverse tipuri (antigel galben, roz si verde-albastru, mai precis cu sau fara silicati in compozitie) pentru radiatoarele din tabla de alama, dar si pentru cele din aluminiu, des intalnite la autoturismele fabricate in ultima decada. Cand faceti revizia, este bine sa inlocuiti si acest lichid. In primul rand, pentru ca atunci cand afara temperaturile sunt mai mari, lipsa lichidului de racire poate conduce la supraincalzirea motorului, distrugand inclusiv garniture de chiuloasa. Costurile de reparatii sunt costisitoare, asa ca este preferabil sa evitati aceste probleme.
  • Daca lichidul de racire lipseste, poate fi si din cauza unei scurgeri a radiatorului, situatie in care sub masina se poate nota o pata. Alte cauze pot consta si in spargerea sau slabirea furtunului de radiator. Cand furtunurile sunt moi, inseamna ca trebuie sa le inlocuiti!
  • Nu uitati sa inspectati curelele, vizand eventuale urme de uzura sau semne de imbatranire.
  1. Cand temperaturile urca in termometre, este recomandabil sa verificati bujiile. Acest lucru se poate realiza doar cu aparate de masura, si de aceea este mai indicat sa apelati la un service auto.

Nu uitati nici ca o verificare a geometriei in atelierele RAR specializate se va reflecta in confortul volanului, iar dotarea cu anvelope pentru turisme avand dimensiunile corespunzatoare este obligatorie, conform legii in vigoare!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope