Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Conform definitiei, anvelopele de iarna sunt acele anvelope care au profilul, materialele compozite si structura concepute in asa maniera incat sa ofere o performanta de top pe suprafetele acoperite cu zapada si gheata, ce detin bune proprietati de a mentine un vehicul in miscare la temperaturi joase. Toti producatorii sunt in prezent obligati sa inscriptioneze cauciucurile “de zapada” cu unul dintre marcajele “M/S”, “M+S”, “M&S”.

Simbolul Alpin este prezent pe unele anvelope de iarna, in conformitate cu directele UNECE impuse pe teritoriul tarilor membre ale Uniunii Europene si in cateva alte tari, precum si conform legislatiei privind dotarea vehiculelor cu cauciucuri in Statele Unite si Canada. Numai in urma unor testari minutioase sunt stabilite de catre expertii in domeniu, performantele pe zapada ale pneurilor care contin simbolul alpin, performante care se refera la siguranta optima, un control exemplar pe zapada si gheata.

Numeroase vehicule de tip SUV si in general off-road sunt dotate cu anvelope avand marcajul MS inscriptionat pe flanc. Prima lansare a modelor de masini 4×4 a avut loc in America de Nord, aici cauciucurile all season fiind in mod obisnuit notate cu acest simbol. Liniile proiectate de Continental sunt un exemplu graitor in acest sens (Conti4x4Contact etc.).

Pentru a risipi orice confuzie a automobilistilor, trebuie precizat ca performanta cauciucurilor avand notatia “MS” nu este masurata sau definita. In schimb, performantele pe zapada ale diverselor modele de anvelope de iarna sunt validate doar prin prezenta simbolului alpin de care am amintit mai sus.

Producatorul german Continental recomanda soferilor sa utilizeze anvelope de iarna cu „simbolul alpin” pe flanc care dispun in plus de o adancime de rulare de minim 4 mm in conditiile sezonului rece. Nu toti producatorii impartasesc insa aceeasi parere vis-a-vis adancimea profilului. De pilda, grupul francez Michelin sustine ca o adancime de 3 mm este ideala.

Daca doriti sa montati anvelope de iarna cu simbol alpin, va recomandam Michelin Alpin A4, Michelin Alpin 5, Michelin Pilot Alpin etc.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope