Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Nu avem foarte des ocazia sa vedem masini de epoca, decat in filme, unde modelele vechi Aston Martin, Jaguar, Ferrari, Bentley, Rolls Royce, Maserati si altele ne introduc in spiritul vremii. Evident, toate aceste vehicule vintage erau dotate cu anvelope nu la fel de performante ca cele din ziua de astazi, dar care asigurau conditii de rulare bune pentru vremea respectiva, cand nu existau atatea tehnologii inovatoare. Productia primelor anvelope este legata de branduri care continua sa faca istorie si in ziua de astazi: Dunlop, Goodyear. Michelin, Continental…

Putem trage concluzia ca aparitia anvelopelor coincide aproape perfect cu primele vehicule autopropulsate. Daca vreodata ajungeti in Torino, vizitati Muzeul Automobilului, pentru ca aici se gasesc exponate foarte interesante, precum anvelopa pneumatica creata in 1900 de fratii Andre si Edouard Michelin, roata cu anvelopa Pirelli cu negru de fum – fabricata imediat dupa ce s-au descoperit proprietatile negrului de fum care aducea un plus de rezistenta. Tot aici puteti admira si roata cu anvelopa radiala Michelin X (1946), cea care a revolutionat design-ul cauciucurilor.

Introducerea cauciucului radial avand carcasa amplasata in arcuri drepte a avut drept urmare un avantaj important: vehiculele cu astfel de anvelope dispuneau de o stabilitate mai buna la rulare, si in acelasi timp au aratat o durata de serviciu mai mare, in comparatie cu anvelopele cu pliuri incrucisate.

Date si fapte interesante

  • 1893 – In Franta se elibereaza primul permis de conducere auto.
  • 1903 – Ford Motor Company prezinta modelul A pe piata din SUA.
  • 1908 – apare primul model al masinii Ford T care iese de pe portile uzinei din Detroit

14 august

  • Fondata in 1872 de inginerul de 24 de ani, Giovanni Battista PIRELLI, compania italiana a lansat prima anvelopa pneumatica in 1901.

O data cu victoria in cursa moto in cadrul evenimentului Peking-Paris organizat in 1907, s-a consolidat o traditie de succes a anvelopelor Pirelli, datorita unor nume din istoria automobilistica precum Nuvolari, Ascari si Fangio, piloti de curse care au ocupat primul loc in cadrul unor diverse competitii.

In anii ’50, Pirelli a introdus CINTURATO ™, model cu tehnologie radiala. In filmarea circuitului de la Monza din 1956, Juan Manuel Fangio poate fi vazut conducand un Alfa Spyder dotat cu anvelope Pirelli. La jumatatea anilor ’70, Pirelli a oferit lumii un nou profil de anvelope: P7. Dezvoltarile continua…

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope