Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Datorită mai multor accidente fatale la mijlocul anilor 1990 in Statele Unite ale Americii s-a creat lege care a fost concepută pentru a ajuta consumatorii cu etichetarea anvelopei, garanții, rechemări și eliminarea adecvată a pneurilor. Dar principala componentă a legii era sistemul obligatoriu de monitorizare a presiunii în anvelope. Acesta este un sistem care monitorizează presiunea în anvelope și declanșează o lumină de avertizare dacă anvelopele scad sub un prag prestabilit de presiune între 25-30% din clasa PSI la rece a anvelopei. Acest lucru nu vă avertizează dacă anvelopele dvs. sunt cu 20% scăzute sau cu aer ridicat, ceea ce este suficient pentru a determina uzura prematura a anvelopelor, precum și reducerea consumului de combustibil.

Există câteva situații în care poate doriți să aveți o presiune mai mică a aerului în anvelopă pentru o perioadă scurtă de timp, ca pe drumurile înghețate, cu zăpadă. Aceasta va spori suprafata de contact a pneului pe drum și va permite o mai mare tracțiune. Cu toate acestea, dacă rulați anvelopele cu presiune scăzută a aerului prea mult timp, poate crește temperatura pereților laterali ai anvelopei, provocând o explozie. Deci, dacă vă aflați într-o situație neașteptată în care aveți nevoie de mai multă tracțiune, puteți reduce presiunea în anvelope cu 25-30% pentru a vă scoate temporar din situație, apoi reaproplați imediat anvelopele la presiunile recomandate. O opțiune mai bună ar fi să aveți pneurile adecvate pe vehicul pentru condițiile rutiere.

Menținerea presiunii ideale pentru unele anvelope  specifice vehiculului este esențială pentru funcționarea și gestionarea corespunzătoare. Dacă anvelopele care nu sunt umflate corespunzător pot duce la deteriorarea mașinii dvs. și, mai important, vă pot crește șansele de a avea un accident. Din aceste motive, este important să vă verificați anvelopele cel puțin o dată pe lună în timp ce acestea sunt reci pentru a vă asigura că acestea sunt la presiunea corecta.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope