Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Goodyear Tire and Rubber Company, intlnita de cele mai multe ori sub denumirea de  Goodyear, este o companie din America care produce pneuri si anvelope pentru vehicule. Compania a fost fondată în 1898 de Frank Seiberling. Astăzi se claseaza pe locul al treilea intre  producătorii de pneuri din lume, după Michelin și Bridgestone / Firestone. Goodyear produce pneuri pentru automobile, avioane și mașini grele. In afara de cele enumerate mai sus, mai produce diferite tipuri de furtunuri și tuburi elastice, tălpi de pantofi și diferite piese pentru aparate și orice alte instrumente electrice care necesită un material de tipul cauciucului.

De retinut este denumirea companiei care nu este conectată într-un fel sau altul de Charles Goodyear, cunoscut ca si inventatorul cauciucului vulcanizat în 1839, insa a fost numită în onoarea sa.

Compania Goodyear este cunoscuta in industria de profil datorita „flotei” sale de dirijabile moi (Goodyear Blimps), sau dirijabile ne-rigide (care nu au o structură asemanatoare dirijabilelor Zeppelin), numite în engleză blimps.

Pentru o bună perioadă de timp a fondat o „companie mai mica” dedicată problemelor aerospațiale, numită in prima faza Goodyear Aircraft Company și apoi redenumită, după terminarea celui de-al doilea război mondial, Goodyear Aerospace Corporation. Aceasta din urma  a fost insa  vândută în anul 1987 catre compania L’oral Corp.

Ultima restructurare majoră a companiei a avut loc în 1991. Compania l-a  angajat pe  Stanley Gault, care a fost CFO al companiei Rubbermaid Inc., pentru a ajuta  extinderea zonei de patrundere a companiei si in alte piețe. Din pacate rezultatul imediat si care a fost si cel mai vizibil a fost concedierea a 12.000 de angajați.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope