Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Din motivatii economice, unii soferi isi indreapta atentia inspre cauciucurile resapate. Acestea reprezinta de fapt anvelope deja folosite si reconditionate. Din acest motiv, este discutabil daca alegerea unor astfel de pneuri auto este una inspirata.

Spre deosebire de anvelopele noi care se fabrica de la 0, urmarind pasii esentiali, adica formarea corpului de baza, a peretilor si caii de rulare, anvelopele resapate sunt alcatuite din cauciucuri vechi, la care se alatura o noua banda de rulare. Este logic ca anvelopele noi sa coste mai mult.

In comparatie de anvelopele noi, cele resapate cantaresc mai mult, cauciucul utilizat fiind de calitate mai slaba, iar banda de rulare adaugata este mai groasa si se prinde de corpul pneului cu ajutorul mai multor materiale adezive.

Este foarte bine ca anvelopele uzate se recicleaza, insa nu toate se pot reconstrui, acest proces fiind rezervat celor cu urme de deteriorare doar pe banda de rulare si de data mai recenta.

Beneficii vs. dezvantaje

Specialistii auto considera ca unicul beneficiu este pretul foarte redus al cauciucurilor resapate.

Pe de alta parte, dezvantajele sunt multiple: exista sanse sa survina scapari de aer sau banda de rulare sa se desprinda la rularea cu viteza mare. Anvelopele resapate necesita atentie sporita la vulcanizare, putand necesita o cantitate marita de plumb pentru ca echilibrarea rotilor sa fie perfecta.

Greutatea mai mare a anvelopelor resapate influenteaza si consumul de combustibil. Un alt inconvenient il reprezinta gradul mai mare de uzura.

De multe ori, problemele cu acest tip de anvelope sunt cauzate de diferentele dintre materialele folosite si datele de fabricatie care nu coincid, a benzii de rulare si bazei pneului. Lipirea defectuoasa este un mare minus. Baza unui cauciuc folosit timp de trei ani, de exemplu, isi pierde din rigiditate, cauciucul intarindu-se.

Sa montezi anvelope resapate poate fi o solutie de moment, pe termen scurt, atunci cand nu ai buget pentru a echipa vehiculul cu un set nou. Cauciucurile reconstruite pot servi pe timp de iarna, daca nu circuli prea mult sau nu te intereseaza performantele, de exemplu sa atingi o viteza ridicata.

In orice caz, va atragem atentia ca mai bine optati pentru anvelope de iarna resapate, decat sa folositi anvelope de vara in sezonul rece sau anvelope uzate! Acest fapt constituie contraventie si este penalizat de organele abilitate, conform noilor reguli in vigoare. Totusi, preferabil este sa optati pentru anvelope auto nou-noute, de la distribuitori autorizati, special proiectate pentru iarna, vara sau pentru modele all season noi.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope