Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Pentru multi soferi, ramane un mister din ce motiv se produce uzura rapida a pneurilor. In continuare, vom ilustra care sunt acele elemente care pot afecta longevitatea anvelopelor montate pe un vehicul.

  • in primul rand, obiceiurile la volan si stilul de condus agresiv
  • alegerea unor anvelope nepotrivite pentru modelul de autoturism
  • rularea cu viteza pe suprafete carosabile improprii
  • neglijarea intretinerii corespunzatoare
  • rularea cu o presiune slaba in pneuri
  • alinierea defectuoasa a rotilor
  • diverse probleme la sistemul de franare (discuri de frana si placute uzate etc.)

Pentru a atinge maximul duratei de serviciu a anvelopelor, este nevoie sa verificati periodic sistemul de suspensie precum si sa va asigurati ca rotile sunt aliniate in mod adecvat.

Cateodata, portiuni din calea de rulare se pot desprinde din cauza deplasarii pentru multa vreme cu anvelopele cu presiune prea mica, dar si din cauza unei taieturi sau zgarieturi. Pentru a evita riscurile accidentarii, se impune inlocuirea urgenta a anvelopei!

Presiunea corespunzatoare pentru anvelopele unui vehicul este indicata de catre constructor. Puteti gasi informatii utile citind manualul producatorului, dar si pe busonul de alimentare sau chiar pe portiere (eticheta pentru presiune poate fi intalnita si pe portiera conducatorului auto).

Incarcarea masinii si presiunea anvelopelor sunt doi factori strans legati. Astfel, pentru incarcaturi mai grele, recomandarea specialistilor este sa cresteti presiunea in pneuri.

Se recomanda verificarea presiunii cauciucurilor “la rece”. Mai precis, dupa ce ati strabatut sub 2 km cu masina sau aceasta a stationatat cel putin 3 ore.

 

Achizitionati anvelope de vara, iarna sau all season pentru turisme si vehicule comerciale doar de la producatori si distribuitori autorizati, precum Steffco!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope