Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Criteriile care decid integrarea diverselor modele de anvelope de vara, iarna sau all season in clasa de eficienta A, B, C etc. au in vedere stabilirea economiei de carburant, distanta de franare pe carosabil umed, zgomotul exterior… In prezent, orice linie de cauciucuri care este lansata pe piata trebuie sa treaca de o serie intreaga de testari minutioase, exigente, fiind etichetate conform legislatiei europene in vigoare. Regulile au fost puse in aplicare de la 1 noiembrie 2012, au influentat si continua sa fie un reper util pentru soferi la achizitionarea de anvelope pentru turisme.

  • Economia de carburant – rezistenta la rulare este factorul de care depinde direct si consumul de combustibil, reprezentand energia pe care o pierd anvelopele la parcurgerea unei distante. O rezistenta mai scazuta la rulare este sinonima cu o eficienta sporita a consumului de carburanti.

Cum se desfasoara testul pentru stabilirea eficientei energetice

Modelul de anvelope este supus unui test care se desfasoara pe o suprafata ce se roteste in conditii de tip standard, pentru a evalua uzura medie. Testul simuleaza sofatul cu 80 km/h, la o sarcina egala cu 80 procente din indicele de greutate al anvelopeo respective.

  • Masurarea franarii pe suprafete umede

De regula, legislatia europeana prevede urmatoarele conditii de testare: pentru anvelopele de iarna – acestea vor fi testate la temperaturi intre 2-20°C; pneurile de vara sunt testate la temperaturi de 5-35°C, stratul de apa trebuind sa nu fie mai mic de 0, 5 si cel mult 1,5 mm.

Pentru cei de la Michelin, testele trebuie sa creeze conditiile cele mai apropiate de sofatul european. Gradul oferit fiecarei anvelope se va afla mereu in raport cu un punct de referinta comun.

  • Masurarea zgomotul exterior – se realizeaza in decibeli. La marginea pistei pentru testare, se amplaseaza microfoane speciale pentru inregistrarea nivelului de zgomot in timpul rularii cu 80 km/ ora.

Alaturi de noile etichetari obligatorii pentru anvelope auto, si alti factori de performanta va pot fi de folos in alegerea modelului de cauciucuri adecvat pentru vehiculul condus. Acestia sunt urmatorii: durabilitatea (anvelopele mai longevive pot asigura costuri reduse pe termen lung); aderenta la viraje (statisticile indica faptul ca 25% din accidente se petrec in curbe, nivelul aderentei pe carosabilele uscate etc.

Specialistii va recomanda sa nu faceti comprosuri, alegand intotdeauna anvelope de iarna si de vara numai de la producatori si distribuitori autorizati. In oferta noastra de anvelope iarna, vara si all season, puteti descoperi modele variate pentru echiparea turismelor in cele mai bune conditii de siguranta si manevrabilitate, disponibile in stoc pe diverse dimensiuni.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope