Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Daca intentionati sa inlocuiti anvelopele uzate sau care nu mai corespund anotimpului cu unele noi de vara, va fi necesar sa va informati inainte legat de utilitate pentru a cheltui bugetul pe care il aveti la dispozitie in mod cat mai eficient. Toate anvelopele din categoria de vara sunt special proiectata pentru a asigura performante deosebite in conditii de temperaturi medii si mari, care urca peste 7°Celsius. In general, ele sunt fabricate dintr-un tip de cauciuc mai moale, ce faciliteaza atat aderenta cat si un control mai bun, nu doar pe drumuri uscate, ci si pe carosabile umede in conditii de umiditate. Alte particularitati sunt legate de rularea in timpul sau dupa ploile torentiale de vara, indicand nivelul de acvaplanare.

Este esential sa stiti ca anvelopele de vara nu prea sunt folositoare la scaderea temperaturilor sub limita amintita, astfel devine imperative sa le schimbati in sezonul de iarna cu unele specializate. Numerosi soferi sunt interesati sa afle unde pot descoperi modele fiabile de cauciucuri de vara pentru turisme la un pret accesibil. Daca faceti parte din grupul conducatorilor cauta care doresc sa gaseasca anvelope de vara noi mai ieftine, va recomandam sa tineti cont de cateva sfaturi utile.

  • deoarece unii soferi nu doresc neaparat anvelope dedicate de vara, preferand sa nu fie conditionati de starea vremii, se pot baza fie pe performantele de rulare ale unor anvelope all season, fie pot alege game dedicate doar anotimpului estival.

Cu toate acestea, spre deosebire de modelele de vara, cauciucurile mixte pot fi mai costisitoaresi prezinta adesea o uzura mai mare, ceea ce inseamna ca primele rezista mai mult timp in anotimpul cald decat cele utilizate zilnic, pe tot parcursul anului. In cazul in care circulati mult si  doriti sa dispuneti de o mai mare compatibilitate cu orice conditii specifice verii, va recomandam sa optati pentru cauciucuri proiectate exclusiv pentru aceasta perioada, deoarece sunt realizate dintr-un material mult mai adecvat pentru rularea pe asfalt incins, asigurand in plus o distanta de franare redusa in conditii de ploaie.

Date si dimensiuni: acestea se aleg in functie de specificatiile constructorului si pot fi gasite cu usurinta in cartea autovehiculului, aparand sub forma de indicatori numerici in pereche de trei, de pilda 195 65 R15 cu urmatoarele semnificatii: latimea in milimetri, urmata de un indicator ce indica faptul ca inaltimea sectiunii efectuate transversal pe anvelopa constituie un procent din latimea sa; diametru.

Daca va intereseaza anul de fabricatie al unui anumit model, este suficient sa va uitati la D.O.T.

Indicii de performanta sunt cel de greutate/sarcina si de viteza. Pentru aceasta exista tabelele cu toti indicii de greutate existenti si va permite sa aflati ce sarcina suporta fiecare anvelopa corespunzator umflata la presiunea indicata pentru utilizare.

Viteza se noteaza cu litere, de la F la Z/ZR. Cea mai recomandata valoare este reprezentata de litera H, vitezele superioare fiind utile daca calatoriti frecvent in regim de autostrada.

In ceea ce priveste franarea, veti gasi notatii de la A la F, acelasi sistem fiind valabil si pentru anvelopele all season.  In cazul in care circulati mult pe timp de ploaie, va indicam sa alegeti un modele cu unul din indicii C, B sau A.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope