Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

In perioada de iarna vorbim tot mai des despre anvelopele de iarna. Din ce sunt formate anvelopele?

Ce au diferit anvelopele de iarna fata de cele de vara? Mai jos gasiti cateva caracteristici ale unei anvelope.

Principala functie este de a permite un contact adecvat de aderență și frecare cu solul, permițând accelerația, frânarea și conducerea masinii.

Indiferent dacă aveți tracțiune integrală, tracțiune față sau tracțiune pe spate, trebuie să instalați toate cele patru anvelope de iarnă – nu doar două. Dezactivarea numai a anvelopei din față sau din spate cu variante de iarnă poate părea o alternativă prietenoasă bugetului pentru oprirea celor patru pneuri – aceasta nu este numai ineficientă, ci și foarte periculoasă. Montarea exclusivă a părții din față sau din spate a autovehiculului cu anvelope de iarnă nu vă va oferi manevrabilitate și control adecvat, deoarece toate cele patru anvelope nu vor funcționa împreună. Dacă vă îmbrăcați mașina numai cu două anvelope de iarnă, aveți riscul ca vehiculul dvs. să nu mai fie controlat.

Anvelopele trebuie sa fie compativile cu diversele sisteme de suspensie, sa raspunda la comenzile directiei, si in acelasi timp sa fie durabile si silentioase. Mai presus de toate, pentru ca masina sa ruleze in siguranta, anvelopele trebuie sa faca fata fortelor extreme exercitate asupra acestuia – la franare, accelerare sau in viraje. Aceasta este cu atat mai important atunci cand drumul este acoperit cu zapada si gheata.

Pentru a vă ajuta să găsiți anvelopele de iarnă potrivite pentru vehicul și buget, s- a lansat o listă a producătorilor de anvelope de vârf și a modelelor anvelope de top pe care le produc. Este surprinzator faptul ca anvelopele de iarna de cea mai buna calitate nu sunt intotdeauna cele mai scumpe. Mai mult, prețurile pentru anvelopele de iarnă sunt de obicei comparabile cu anvelopele de anotimp, deci nu există nici un motiv să nu se schimbe anvelopele de anotimp pentru anvelopele de iarnă

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope