Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Cei mai mulți șoferi știu să aibă grijă de mașina lor, dar puțini constientizeaza motivul pentru care acest lucru este atât de important. Anvelopele auto în mod special, sunt un exemplu excelent. Acestea sunt responsabile pentru o mare parte din capacitățile și performanțele mașinii dvs., dar majoritatea oamenilor nu o iau în considerare atunci când cumpără pneuri noi.

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce cauciucurile sunt atât de importante, iată cum vă influențează vehiculul.

Punctul de contact

Când te gândești la asta, anvelopele tale sunt singura parte a mașinii care poate să intre în contact cu suprafața drumului. Indiferent de cât de bun este motorul sau de cât de bine este planificata călătoria, niciuna dintre acestea nu contează dacă anvelopele nu sunt proiectate cu precizie pentru a oferi parametrii de conducere adecvați.

Cât de eficienta ar fi frânarea, de exemplu, dacă anvelopele nu ar avea aderenta? De asemenea, cât de eficient ar fi combustibilul dvs., dacă aceste produse nu ar fi proiectate să reducă diferitele forțe de tracțiune ale anvelopei? Aceasta include tragerea aerodinamică, precum și traseul pneumatic – o forță creată de rularea pneurilor.

Desigur, există și problema fricțiunii dintre anvelope și sol. După cum veți vedea, acesta este unul dintre mulții factori importanți pe care trebuie să le ia în considerare designerii de anvelope, deoarece este adesea o problemă de a obține un echilibru corect între diferitele caracteristici diferite.

Banda de rulare

Așa cum am menționat deja, zona de contact este vitală. Aceasta înseamnă că suprafața de rulare a anvelopei – partea pneului concepută pentru a intra în contact – este la fel de importantă.

Modele de direcție

Diferitele blocuri de rulare și modele au proprietăți diferite. Modelele direcționale oferă o tracțiune excelentă, făcându-le utile în timpul iernii. În mod similar, anvelopele asimetrice combină blocuri mai mari de rulare pe exterior (pentru tracțiune) și blocuri mai mici (pentru aderența pe teren umed) în interior, împreună cu lamele pentru redirecționarea apei. Acest lucru oferă un echilibru între performanța pe o sosea uscată și cea umedă, în timp ce alte modele de anvelope (cum ar fi anvelopele direcționale) pot alege să favorizeze în mod special o condiție. Desigur, atunci când anvelopele au direcții și laturi diferite, aceasta înseamnă că trebuie să le potriviți în mod corect pentru a profita la maximum de proprietățile lor benefice.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope