Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Este suficient sa citim inscrisurile de pe flancul unei anvelope, pentru a afla indicele de viteza. Acesta se refera la viteza maxima de rulare a setului de cauciucuri, sarcina maxima admisa fiind mentionata tot pe sectiunea laterala a pneului. Pentru multi conducatori auto, indicele vitezei este un criteriu important in selectia modelului de anvelope vara, iarna sau all season.

Inainte de a achizitiona un set de anvelope spre a fi montate pe vehicul, fiecare sofer trebuie  sa se intereseze cu privire la cei doi indici, de greutate si de viteza, urmarind ca acestia sa fie potriviti sugestiilor producatorului masinii. Este o practica ce contribuie la siguranta in trafic.

Fiecare indice de viteza corespunde unui anumit tip de autovehicule. Astfel, anvelopele cu indicele F si G sunt destinate autovehiculelor medii si mici si este egal cu viteza maxima de 80, respectiv 90 km/h.

Tabelul indicilor ne arata ca J, K, L si M reprezinta viteze de 100-130 km/h, potrivite pentru camioane si alte vehicule grele, de talie mare. Pentru echiparea vehiculelor comerciale usoare, se recomanda rularea cu 140-150 km/h, asadar anvelope cu indice N sau P.

Q – 160 km/h

R – pentru vehicule de transport usoare, SUV-uri si alte vehicule de teren, 170 km/h

S – viteza maxima admisa pentru vehicule comerciale usoare si masini de teren este 180 km/h

R – 170 km/h

T – indice destinat masinilor care dispun de capacitate cilindrica medie si mica, unele autoturisme 4×4 si vehicule de transport usoare, 190 km/h

U – 200 km/h – pentru autoutilitare, masini de teren, vehicule de putere medie

H – masini de putere medie (clasa turisme), vehicule de teren care circula indeosebi pe sosea

V – 240 km/h. Anvelopele cu acest indice sunt create pentru dotarea autoturismelor si vehiculelor 4×4 de tip SUV de putere medie si mare, spre a fi conduse cu preponderenta in regim de autostrada.

ZR – anvelopele cu acest indice pot atinge o viteza de peste 240 km/h si doteaza in general autoturismele sportive

W – 270 km/h – pentru dotarea SUV-urilor sportive si unele autoturisme

Y – cel mai inalt indice, 300 km/h.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope