Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

In sezonul estival, temperaturile ridicate nu sunt o noutate. Iata ce sfaturi sa aplici pentru o buna functionare a vehiculului tau, pe perioada verii.

In primul rand, la instalarea temperaturilor de 7 grade Celsius, se impune renuntarea la anvelopele de iarna si inlocuirea acestora cu anvelope de vara cu dimensiunile corespunzatoare.

  • Poate fi foarte periculos sa rulati cu anvelope de iarna atunci cand temperatura ambientala atinge un prag canicular, deoarece distantele de franare se vor mari dramatic.

– verificati nivelul antigelului! Punctul de fierbere al acestui tip de lichid special este mai inalt (130-140 grade C). Totodata, nu utilizati apa in sistemul de racire!

– daca dispuneti de o instalatie de aer conditionat, asigurati-va de buna functionare a sistemului.

– Cautati locuri de parcare la umbra. Daca nu exista parcari subterane, va recomandam sa parcati vehiculul cat mai la umbra. Atunci cand temperatura exteriora se ridica la 40 de grade, si in interior valoarea poate urca la peste 60 de grade, atunci cand masina sta in soare o perioada mai lunga.

– evitati expunerea indelungata la soare a anvelopelor deoarece razele ultraviolete pot deteriora cauciucul din compozitia acestora

– cu ajutorul unui parasolar, puteti proteja atat bordul, cat si pastra temperatura interioara mai redusa.

– chiar daca nu dispuneti de geamuri cu protectie anti-UV, puteti recurge la amplasarea unor folii speciale impotriva radiatiilor.

– faceti plinul regulat, daca planuiti sa parcurgeti multi km.

– familiarizati-va cu setarile, daca nu conduceti vehiculul personal.

– purtati incaltaminte confortabila, pentru a nu va simti stingheriti la volan.

 

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope