Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Jantele detin marcaje usor de interpretat ce includ litere si cifre grupate astfel incat sa corespunda: latimii, diametrului si profilului. Un cod poate avea, de pilda, formatul 6JX15 ET40 4X108. Va invit sa aflati ce inseamna:

  • Latimea interioara a jantei  – se masoara intre marginile jantei si este exprimata in inch

Luand in calcul si factorul cunoscut ca toleranta marginilor jantei, nu este gresit sa montam anvelope putin mai mari, cam cu 2 cm maxim.

  • Diametrul total – se masoara in inch dintr-o parte in alta a suprafetei exterioare, traversand centrul jantei. Diametrului unei jante se alege in functie de dimensiunile prevazute in talon precum si de preferintele fiecarui sofer.

Diametrul este mereu inscriptionat pe jante si influenteaza greutatea, stabilitatea, demarajul etc.

  • Profilul jantei. J, JJ, K, JK, B, P sau D sunt litere care sunt, cum ar fi 7J. Literele atasate la cifra care arata latimea interioara a jantei arata ce fel de profil are janta, mai exact, pe ce suprafata se asaza anvelopa. Majoritatea masinilor au „J”, un profil al jantei des intalnit si universal. Masinile 4×4 au de multe ori jante cu profil „JJ”, in timp ce alte masini mai vechi pot avea, de exemplu, un profil „K”.

EH2  (Extended Hump) – tip de jante care reduc riscul dejantarii anvelopei in momentul pierderii presiunii.

FP – protectie pentru janta.

FR – Nervura de protectie a jantei

FSL – Protectie jante

RPB – Protectie pentru flansa jantelor

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope