Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Atunci când generalul francez Jean-Baptiste Kléber a murit la Cairo în 1800, conceptul de industrie a pneurilor era ceva ce oamenii nu puteau să viseze la acea vreme. Daca ar fi stiut generalul că la  mai mult de 100 de ani de la moartea sa, printr-o serie interesantă de evenimente, numele său ar fi folosit pentru una dintre cele mai populare alegeri de anvelope auto din lume?

 

Aceasta este povestea anvelopelor Kleber.

În 1901, compania americană BFGoodrich a înființat o fabrică în orașul francez Colombes.

Această filială franceză a început să funcționeze la 13 iulie 1910, iar prima anvelopă a fost produsă la data de 8 decembrie 1911. În timp ce marca oficială Kleber nu a fost recunoscuta timp de trei decenii, aceasta poate fi considerată prima dată semnificativă în istoria companiei, precum și prima lor anvelopă auto.

În 1927, fabrica Colombes era în plină producție dezvoltând o gamă de produse, nu doar anvelope. Acestea includ alte produse din cauciuc, cum ar fi curele de transmisie, garnituri, piese de mașini și diverse alte dispozitive.

Dezvoltarea anvelopelor auto

În anii 1930, fabrica Colombes a realizat anvelope Kleber pentru mașinile Chambord și Versailles. În 1935, a prezentat primele anvelope pentru toate tipurile de teren, precum și anvelopele caracteristice de tip whitewall, care la vremea respectivă erau considerate anvelope premium.

Șefii firmei, din fericire, nu au uitat să asigure promoții adecvate pentru produsele lor. Alături de postere cu femei frumoase, compania a prezentat și câini pentru a-și simboliza produsele. Acești câini de cauciuc au fost aleși cu grijă. Un poster care promovează anvelopele pe partea alba, de exemplu, a arătat o oaie cu mândrie, în timp ce modelul universal a fost reprezentat de un câine ciobănesc german.

De unde a venit numele Kleber?

Întrucât compania avea nevoie de un nou nume, și-a folosit adresa ca parte a acestui lucru. Numele său complet a fost adesea cunoscut sub numele de Kleber-Colombes. A fost creat și un nou logo, așezat pe un fundal albastru și portocaliu.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope