Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Secolul al XIX-lea a adus progrese inovatoare în ceea ce privește tehnologia industrială și procesele de fabricație, care au dus la crearea a numeroase dintre cele mai importante tehnologii folosite astăzi, cum ar fi automobilele, transportul cu aburi și generatoarele, avionul etc. în special, a permis schimbări imense și progrese în modelele de ocupare a forței de muncă, interacțiunile sociale, infrastructura și comerțul. Deși rămâne conceptul de bază, modurile în care mașinile sunt alimentate, proiectate, decorate și furnizate cu utilități s-au schimbat și au evoluat în mod dramatic pe parcursul întregii lor istorii.

Una dintre preocupările principale privind automobilele este asigurarea unei experiențe sigure pentru șoferi, pasageri și în special pentru pietoni care reprezintă aproape 16% din numărul de decese legate de trafic. O parte a minimizării deceselor legate de trafic este proiectarea vehiculelor pentru a fi durabile pentru a nu pune în pericol pe cei din interior. La începutul secolului 20, oțelul era principalul și cel mai important material din industria prelucrătoare, fiind mai puțin costisitor și necesitând un timp de producție mai mic, în timp ce era mai puternic decât alternativele. Cu toate acestea, aceste automobile au fost destul de grele și au scăzut viteza de deplasare. În timpul și după primul război mondial, companiile au început să experimenteze cu aluminiu în designul automobilelor, care este semnificativ mai ușoară decât oțelul, mai maleabil pentru designul aerodinamic și are pierderi minime în durabilitate. Materialele de producție au rămas destul de constante până în anii 1950, când compozitele din fibră de sticlă începuseră să fie utilizate în mașini de producție complete. În continuare, alimentată de criza petrolului din anii 1970, producătorii au simțit apoi presiunea de a proiecta vehicule care erau chiar mai ușoare, ceea ce duce la o îmbunătățire a eficienței combustibilului. Producătorii de echipamente originale (OEM) au înțeles că anumite părți, cum ar fi barele de protecție, ar putea fi înlocuite cu alternative de plastic pentru a scădea greutatea și prețul. În consecință, multe dintre piesele mai grele au fost înlocuite cu alternative de plastic. Si la alegerea celor mai potrivite anvelope auto iau aceleasi decizii, in functie de crietriile cerute de producator si client.

Astăzi, OEM jonglează cererea tot mai mare de utilități (și modele mai grele), în timp ce continuă să se îmbunătățească eficiența combustibilului. Câteva companii experimentează compozite din plastic, însă producția larg răspândită se datorează costurilor considerabil mai ridicate. Deocamdată, oțelul de înaltă rezistență, aluminiu și fierul predomină ca materii prime utilizate în automobile, în special în producția de vehicule ușoare. Oțelul obișnuit reprezintă încă, în medie, aproximativ 33,2% din greutatea totală a vehiculului ușor.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope