Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Odata cu intrarea in drepturi a sezonului estival, nu sunt excluse nici caderile de precipitatii sub forma de ploi torentiale. Ploile de vara sunt in general de scurta durata si trecatoare, dar intense. Pentru soferi, poate reprezenta un real pericol rularea pe asfaltul plin de apa datorita fenomenului de acvaplanare. Indicat este sa adaptati viteza de condus si sa practicati un stil non-agresiv la volan, mai ales in aceste circumstante!

La rularea pe carosabil ud, calitatea cauciucului folosit la constructia anvelopelor cu care este echipat un vehicul isi spune cuvantul, determinand nivelul de aderenta. O anvelopa incadrata intr-o clasa de aderenta apropiata de clasa A are toate sansele sa dea dovada de un comportament exemplar pe intreaga durata a condusului in conditii de ploaie sau drum acoperit de apa. Cand rulati in astfel de conditii, inaltimea caii de rulare si profilul acesteia au un impact direct asupra capacitatii de a elimina apa de pe suprafata de condus. De aceea, este preferabil sa inlocuiti anvelopele uzate. La circularea cu viteza inalta, cauciucurile care sunt aproape de limita nu mai indeparteaza apa cu aceeasi eficienta, existand riscul ca vehiculul sa piarda contactul cu carosabilul.

Acvaplanarea poate avea efecte dezastruoase, grave, atat pentru sofer si pasagerii din vehicul, cat si pentru ceilalti participanti in traficul rutier.

Pentru a avea certitudinea ca sunteti in afara pericolului de acvaplanare, trebuie sa acordati timp examinarii cauciucurilor inainte de a porni la drum. Existenta unor fisuri pe talon sau pe banda de rulare poate insemna pierderea unor calitati ale anvelopei, asa ca trebuie sa fiti constient ca nu mai prezinta aceleasi performante. Sub pragul de 1,6 mm, se considera ca anvelopele sunt uzate, limita fiind valabila atat pentru cauciucurile vara, cat si pentru cele de iarna. Soferii prinsi de politia rutiera cu anvelope cu inaltimea sub 1,6 mm sunt pasibili de amenzi.

Cand montati anvelope vara noi, este esential sa dispuna de acelasi profil pe axa de rulare. Pentru masinile cu tractiune integrala, este necesar sa aveti un profil unic cu aceeasi inaltime pentru fiecare din cele patru roti.

Pericolul acvaplanarii nu este privit cu seriozitate de multi soferi, posibil si fiindca in tara climatul nu este unul foarte bogat in ploi si cad precipitatii nu foarte des. Cu toate acestea, acvaplanarea reprezinta un fenomen ce poate avea consecinte grave precum pierderea controlului asupra autoturismului, accidente si socuri emotionale pentru soferii implicati. Asadar, va indemnam sa conduceti mereu prudent pe timp de ploaie!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope