Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

În mod similar, anvelopele încorporează, de asemenea, caneluri diferite în profilul lor. Unele dintre acestea sunt concepute pentru a elimina apa pentru a preveni acvaplanarea – când apare acest lucru, apa creează un strat între anvelope și șosea, cauzând „plutirea” mașinii. Aceste mici detalii asigură o conducere fără probleme, fără panică.

Anvelopele de iarnă conțin adesea mai multe caneluri pentru îndepărtarea apei.

Grosimea benzii de rulare

În cele din urmă, trebuie să țineți cont și de adâncimea benzii de rulare. Mai mult decât respectarea minimelor legale din țara dvs., o anvelopă care este uzată pierde unele dintre proprietățile sale. Groabele devin mai puțin adânci și mai puțin eficiente, de exemplu, în timp ce o anvelopă complet uzată nu are nici un fel de blocuri de rulare sau guri.

De asemenea, dimensiunea anvelopei este importantă.

O anvelopă mai mare oferă un punct de contact cu solul mai mare, schimbând din nou modul de manevrabilitate al mașinii. Anvelopele înguste, de exemplu, oferă o mai bună aderență, în timp ce o anvelopă mai extinsă disipează presiunea și greutatea din vehicul. În timp ce acesta din urmă oferă o aderență mai redusă, o face mai bine pe suprafețe neuniforme, cum ar fi zăpada și gheata.

De fapt, șoferii mai experimentați își schimbă ocazional dimensiunea anvelopei pentru a îmbunătăți anumite criterii. Desigur, acest lucru poate avea și un impact negativ asupra altor zone, deci este întotdeauna recomandat să rămână la dimensiunea recomandată pentru autovehiculul dvs., așa cum indică producătorul în manual.

În cele din urmă, ar trebui să fie clar până acum că o mare parte a efortului depinde de proiectarea anvelopelor, forma și dimensiunea fiind o chestiune esențială. Acest lucru înseamnă că, în calitate de șofer, trebuie să mențineți anvelopa în această formă și calitate, motiv pentru care presiunea în pneuri este, de asemenea, vitală.

O anvelopă suprasolicitată, de exemplu, va întinde materialul anvelopei. Această rigiditate va reduce de fapt zona de contact, cauzând uzură excesivă în mijloc. De asemenea, nu are randament pe suprafețe cu neregularități accidentale pe șosea. Cu presiune suficientă a aerului, acestea sunt și mai sensibile la deteriorări.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope