Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Nokian este brandul finlandez recunoscut pentru anvelopele care se descurca cu adevarat in fata conditiilor meteo extreme. Cauciucurile proiectate sunt testate pe pista Ivalo, supranumita “Iadul alb” si care se gaseste mai sus de Cercul Polar de Nord, in Laponia. Aici isi testeaza anvelopele si alti producatori, cautand sa obtina cele mai precise rezultate legate de franare, aderenta pe zapada, pe gheata si pe zloata, manevrabilitate si raspuns la comenzile soferului sau alte aspecte importante pentru o rulare in conditii optime de siguranta.

Printre cele mai avansate tehnologii implementate de Nokian, merita sa amintim Nokian Tyres Coanda Technology, care se inspira din efectul Coanda si are ca obiectiv reducerea nivelului de acvaplanare. Astfel, apa acaumulata in canelurile anvelopei model Nokian eLine 2, este dispersata rapid si eficient, datorita unui sistem de evacuare perfectionat. O alta inovatie suprinzatoare o constituie tehnologia conceptuala a cauciucurilor prevazute cu crampoane retractabile, pentru a oferi aderenta maxima pe suprafetele acoperite de pozghita de gheata. Insa aceasta tehnologie este folosita doar la nivel de concept si probabil va fi atribuita masinilor viitorului.

Dezvoltata initial pentru modelul Hakkapelitta 8, tehnologia Nokian Aramid Sidewall a fost aplicata in cele din urma gamei Nokian Line SUV in intentia de a conferi mai multa rezistenta la impactul cu corpuri dure sau in caz de taiere. Materialul folosit pentru structura care include fibre aramidice, se regaseste si in industriile militara si aviatica sau in fabricarea de veste anti-glont. Aceste fibre sintetice au o durabilitate lunga si rigidizeaza peretele lateral, prevenind uzura.

Tot Nokian detine si un nou record pe gheata, 331 km/ora, obtinut in 2011 cu o masina electrica (E-RA – vehicul electric proiectat de un grup de student ai Universitatii de Stiinte Aplicate din Helsinki) condusa de pilotul Janne Laitinen.

Soferilor din tarile Europei Centrale, le recomandam sa monteze anvelope iarna Nokian WR D3  un model care se adapteaza perfect iernilor din aceasta regiune. Aceste anvelope de iarna pot fi considerate o alternativa ideala pentru echiparea masinilor de familie, a turismelor de cilindree medie si in general pentru toti cei care sunt interesati sa obtina un consum redus de combustibil si in acelasi timp sa dispuna de conditii excelente si siguranta la rularea pe carosabilele pline de zapada si alunecoase.  Modelul se distinge prin diminuarea pericolului asociat fenomenului de acvaplanare si reduce derapajul pe lapovita. Design-ul include lamele prevazute cu tehnologie Cool Touch Design pentru o rezistenta redusa la frecare, economie de carburanti si mai putine emisii poluante ale vehiculului astfel dotat.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope