Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Nu doar vehiculul, cat si durabilitatea pieselor auto sunt in stransa legatura cu stilul de condus al fiecarui sofer. In continuare, va vom arata ce impact si consecinte poate avea un stil de condus agresiv, pe langa  cresterea riscurilor de a fi expus unui accident rutier.

Printre dezavantajele clare determinate de sofatul agresiv, se numara urmatoarele: o durata de serviciu mai scurta a setului de anvelope auto cu care este echipat un autoturism, reducerea vietii ambreiajului si a cutiei de viteze si, nu in ultimul rand, un consum mai ridicat de carburant.

Anvelopele montate, oricat de scumpe si performante, pot suferi o deteriorare prematura semnificativa in situatiile cand franarile bruste si demararile in tromba devin o constanta. Aceste obiceiuri pot scurta chiar si cu o treime durata de viata a pneurilor. Ca masuri de prevenire, recomandam plecari usoare si efectuarea manevrelor de franare la timp.

De asemenea, un sofer responsabil trebuie sa fie constient ca, in timpul rularii, ambreiajul este solicitat foarte mult, atunci cand stilul de condus este unul mai agresiv. Pe langa asta, o utilizare abuziva a pedalei de ambreiaj (de exemplu eliberarea brusca a pedalei atunci cand avem pedala de acceleratie la podea si cutia se afla intr-una din viteze) poate cauza daune intregului sistem.

Conducand fara a tine cont de conditiile din traficul rutier sau starea meteo, poate declansa si probleme la cutia de viteze. O solutie ar fi sa plecati mereu de pe loc numai cu treapta intai, urmand apoi sa schimbati vitezele in mod corespunzator.

Indiferent ca te afli la bordul unei masini cu motor turbo diesel, pe care a fost montata o instalatie GPL sau una functioneaza pe benzina, consumul de combustibil inregistreaza o crestere augmentata, la depasirea a 3000, 4000 de turatii pe minut. Asadar, va sfatuim sa schimbati treapta de viteza mai des, la 2000, 2500 turatii/minut, evitand o uzura timpurie a pieselor, cresterea cantitatii de ulei necesare, dar si situatiile periculoase care pot surveni.

Speram ca v-am convins sa deveniti fan al unui stil de condus preventiv si calm, pentru calatorii sigure, lipsite de riscuri si accidente, care favorizeaza un consum responsabil si economic de carburant, alaturi de o durata de serviciu mai lunga pentru anvelope.

 

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope