Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Aflati in ce consta efectele uzurii asupra peretilor laterali ai cauciucului si retineti care sunt mijloacele de prevenire a uzurii anvelopelor, pentru o buna functionalitate in timpul deplasarii cu autoturismul propriu!

Ce trebuie sa faca un sofer in cazul in care corzile de otel ale pneului devin vizibile la suprafata?

  • in aceasta situatie, anvelopa trebuie schimbata urgent!

Din ce cauza se pot rupe corzilor de otel ale anvelopei?

  • In timpul rularii pe carosabil, centura de protectie poate fi afectata de impactul cu obiecte ascutite, ceea ce provoaca uneori ruperea corzilor de otel; efectul de coroziune conduce de asemenea la deformarea carcasei, determinand o uzura anormala a caii de rulare.

Totodata, defectarea coroanei anvelopei poate conduce la expunerea corzilor metalice, iar in acest caz, anvelopele trebuie schimbate urgent!

Din ce motiv pot aparea umflaturi pe peretii laterali ai anvelopei?

  • una dintre cauze o poate constitui deteriorarea structurii interne a cauciucului

In timpul rularii, daca umarul anvelopei este atins de obiecte straine (de pilda gropi, borduri sau in curbe), poate surveni ruptura cablurilor carcasei. Presiunea interna a pneului combinata cu slabirea peretelui lateral conduce la formarea unor umflaturi.

Mijloace de prevenire a aparitiei umflaturilor pe suprafata benzii de rulare:

  • Apelati la ajutor profesionist pentru montajul anvelopelor, deoarece service-urile autorizate dispun de echipamente avansate.
  • Daca este necesar sa efectuati deplasari frecvente pe drumuri improprii, de exemplu pline de gropi, evitati sa conduceti cu viteza ridicata. Astfel, puteti diminua impactul nedorit cu obiecte straine care pot provoca daune.
  • Calculati distantele si incercati pe cat posibil sa nu loviti obstacolele (daca sunt) in curbe sau la parcare.
  • Nu uitati sa verificati regulat presiunea din anvelope.

De ce se poate deteriora flancul anvelopei?

  • deteriorarea peretelui lateral este cauzata de cele mai multe ori zgarierea cu obiecte ascutite cum ar fi pietre taioase, fragmente metalice etc.
  • Va recomandam urmatoarele: recurgeti la ajutor profesionist pentru a repara eventualele zgarieturi si aveti grija cand efectuati parcarea sau virajele.

peretele lateral al anvelopei se poate degrada si din cauza expunerii directe la razele puternice ale soarelui, din pricina depozitarii defectuoase in conditii de temepraturi ridicate sau in apropierea unor surse de caldura; expunerea la diverse substante chimice (benzina, ulei etc.).

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope