Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Programul de anvelope folosite EPA,  are sarcina dificilă de a se asigura că acestea sunt reciclate corespunzător. Aceasta este o sarcină vitală dacă dorim să asigurăm sănătatea publică și integritatea mediului. Atunci când anvelopele uzate sunt reciclate în mod necorespunzător, acestea se depoziteaza sau arunca adesea în gramezi de anvelope neadministrate și ilegale. Anvelopele din aceste depozite acumulează apă stagnantă, care servește drept teren de reproducere ideal pentru țânțari care pot provoca boli dăunătoare. Unul dintre cei mai temuți țânțari este țânțarul tigru asiatic. Acest țânțar a fost introdus în Statele Unite din Asia prin expedierea de anvelope de deșeuri în Houston, Texas în 1985. De atunci, țânțarul a fost transportat pe teritoriul Statelor Unite prin intermediul transporturilor de anvelope sub forma de deșeuri. Tantarul tigru din Asia a fost găsit la nord de Chicago. O infestare a țânțarilor tigri asiatici este o problemă foarte serioasă din cauza potențialului său de a transmite mai multe boli, inclusiv encefalita.

Un alt aspect cu  potențial periculos pentru mediu sunt gramezile de anvelope deoarece exista riscul de incendiu. Anvelopele ard foarte usor și sunt extrem de greu de stins. O altă problemă cu focurile de anvelope este aceea că, în căldura extremă a focului, anvelopele se pot topi într-o substanță uleioasă. Atunci când focul este umezit cu apă, această substanță uleioasă poate forma o scurgere dăunătoare daca anvelopele se află în zonele rurale. Acestea reprezinta o amenințare directă pentru un numar mai mic  de persoane insa, în zonele urbane există încă numeroase depozite care prezintă un risc pentru un număr relativ mare de persoane, în special copii, vârstnici și acei indivizi cu o afecțiune cronică a starii respiratorii. Sfatul specialistilor este ca atunci cand achizitionati un set nou de anvelope sa duceti anvelopele uzate la un asa numit „cimitir al avelopelor”, unde vor fi reciclate corespunzator.

Există multe alte utilizări pentru anvelopele mărunțite, cum ar fi cauciucul crumb. Acest material poate fi utilizat în multe aplicații, cum ar fi construcția de piste de alergare utilizabile in toate condițiile meteorologice, acoperirea terenului pentru locuri de joacă și producția de asfalt cauciucat. De asemenea, cauciucul este utilizat pentru a crea produse noi din cauciuc, cum ar fi covorașele pentru autoturisme și alte produse turnate.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope