Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Ceata este un fenomen meteo care poate pune bete-n roate conducatorilor auto, la fel ca si ploaia. Cand se lasa ceata, practic particulele de apa in suspensie in atmosfera se aglomereaza aproape de sol, iar vizibilitatea scade. Daca e sa facem o comparatie, la o vizibilitate sub 200 de metri, este ca si cand ai conduce fara faruri in bezna noptii. Chiar daca aveti experienta, este bine sa nu neglijati urmatoarele sfaturi, mai ales cand intreprindeti calatorii in regiunile montane. In primul rand, trebuie verificata minutios starea celor patru anvelope montate pe autoturism!

Ceata combinata cu sosea in stare proasta inseamna un motiv de ingrijorare in plus, dar nu trebuie sa intrati in panica. Daca veti conduce prudent, nici anvelopele, nici autovehiculul si persoanele aflate la bord nu vor suferi mai mult decat o zdruncinatura, in cazul in care aveti nenorocul sa intalniti gropi in asfsalt si sa nu le puteti evita in timp util din cauza cetii dense.

De regula, ceata se formeaza in jurul diminetii sau seara, fiind sanse mai mici ca ea sa se produca in mijlocul zilei, exceptie facand zonele de munte, cele de litoral si zonele aflate la mica altitudine.

  1. Pentru a putea realiza manevrele de franare in bune conditii de siguranta, va recomandam sa mentineti o distanta apreciabila fata de vehiculul din fata.
  2. Verificati modul de functionare al stergatoarelor, pentru ca este important sa beneficiati de o vizibilitate optima.
  3. La instaurarea cetii, porniti proiectoarele de ceata simultan cu faza scurta. Daca dotarile va permit reglarea manuala a farurilor, directionati lumina in jos. Tineti minte ca lumina de ceata din spate poate deveni suparatoare pentru ceilalti soferi, atunci cand se merge in coloana. Asadar, nu utilizati faza lunga daca nu este nevoie.
  4. Evitati sa parasiti banda de mers. Mentinand banda de mers, preveniti riscurile de a observa prea tarziu vehiculele care vin din sens opus.
  5. Se poate intampla, mai ales la traversarea prin zonele impadurite, sa va intalniti pe traseu cu diverse specii de animale salbatice. Circulati prudent pe vreme de ceata, pentru a evita coliziunea cu o vulpe, un iepuri, o caprioara sau alt animal care se aventureaza pe drum.
  6. Fiti atenti la polei! Poleiul si ceata reprezinta o combinatie periculoasa in traficul rutier, mai frecventa in perioadele de tranzitie: la inceputul primaverii si spre sfarsitul toamnei. Nu este exclus, ca la temperaturi negative, carosabilul sa devina alunecos. Din acest motiv, este bine sa verificati regulat nivelul aderentei la actionarea franelor si presiunea din anvelope. O alegere inspirata in ceea ce priveste anvelopele este sa va orientati asupra unui model de anvelope vara, iarna sau all season cu bune caracteristici de manevrabilitate in curbe.
  1. Oboseala este un semn ca trebuie sa luati o scurta pauza. La fel si slaba vizibilitate. In ambele situatii, cel mai bine ar fi sa opriti pentru cateva minute, lasand pornite luminile de avarie pentru a semnaliza prezenta in apropierea drumului.

Va recomandam sa echipati vehiculul numai cu anvelope de iarna, vara sau all-season de la producatori si distribuitori autorizati!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope