Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Reducerea rezistenței la rulare medie a anvelopelor cu un procent de 10% este fezabilă din punct de vedere tehnic și economic. Contribuția generală a anvelopei la consumul de carburant al vehiculelor este determinată de rezistența la rulare medie pe durata de utilizare a vehiculului. O reducere a rezistenței medii la rulare a pneurilor poate avea loc prin diverse mijloace. Consumatorii ar putea achiziționa mai multe anvelope de schimb care sunt acum disponibile cu rezistență redusă la rulare, modelele de anvelope ar putea fi modificate și ar putea fi introduse noi tehnologii pentru anvelope care oferă o rezistență redusă la rulare. Întreținerea mai vigilentă a presiunii de umflare a anvelopelor va continua acest rezultat. În opinia comisiei, există multe dovezi care sugerează că reducerea rezistenței medii la rulare a anvelopelor de înlocuire cu  un procent de 10% este fezabilă și realizabilă în decursul unui deceniu prin combinații ale acestor mijloace.

Rezistența la rulare variază foarte mult între pneurile deja existente pe piață, chiar și în cazul anvelopelor comparabile în ceea ce privește prețul, dimensiunea, tracțiunea, viteza și rezistența la uzură. Consumatorii, dacă sunt suficient de informați și interesați, ar putea să reducă rezistența medie la rulare prin achizițiile de anvelope performante din punct de vedere ecologic și prin îngrijirea corespunzătoare a pneurilor, în special prin menținerea presiunii de umflare recomandate. Inginerii de anvelope nu subestimează provocarea schimbării preferințelor și comportamentului consumatorilor. Aceasta ar putea fi o operațiune dificilă și trebuie să înceapă cu informații referitoare la influența anvelopei asupra economiei de combustibil fiind realizată pe scară largă și ușor accesibilă cumpărătorilor și vânzătorilor de pneuri. O reducere semnificativă și susținută a rezistenței la rulare este dificil de imaginat în orice situație fără consumatori informați și interesați.

Expertii observă că, în prezent, consumatorii dispun de o modalitati minime de a evalua modul în care alegerile de anvelope ii pot afecta din punct de vedere economic.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope