Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Pasionatii de off-road trebuie sa cunoasca faptul ca nu toate anvelopele sunt potrivite pentru experientele off-road. Pentru cresterea intensitatii distractiei, este bine ca soferul sa ia toate masurile pentru a nu ramane cu masina in drum si pentru ca masina sa aiba aderenta buna si stabilitate. Una dintre cele mai importante masuri este dotarea autovehiculului cu anvelopele potrivite.

Starea cauciucurilor nu  afecteaza  numai consumul de combustibil, ci si siguranta pasagerilor si a soferului. Exista cateva elementele ce trebuie luate in considerare atunci cand alegeti anvelope off-road

Se aseamana anvelopele intre ele ?

Indiferent de tipul de SUV detinut, posesorul sau conducatorul  trebuie sa respecte recomandarile producatorului privind tipul si dimensiunile pieselor ce se schimba periodic. Pe langa piese sunt  si recomandarile privind anvelopele offroad sau on-road, cu specificatia ca pe drumurile off-road consumul de combustibil creste, iar anvelopele sunt mai solicitate.

Pentru o mai buna stabilitate a masinii, este recomandat ca, atunci cand sunt schimbate anvelopele, sa fie schimbate toate deodata, sa fie anvelope identice si sa fie anvelope noi.Valabil si pentru palcutele de frana.

Cum se prezinta drumul pe care urmeaza sa conduceti ?

Anvelopele pentru off-road sunt alese si in functie de tipul traseului care urmeaza sa fie parcurs. Un traseu cu un grad mare de dificultate necesita dotarea autovehiculului cu anvelope cu un profil potrivit, dat de numarul de pliuri,  amprenta cauciucului si  latimea anvelopei.

Care sunt dimensiunile potrivite?

Diametrul, latimea si inaltimea anvelopelor se aleg in functie de masina pe care vor fi montate. In general  aceste specificatii sunt mentionate de catre producator in manualul masinii, insa daca nu aveti  acest manual puteti sa verificati inscripitiile notate pe anvelopele deja existente sau sa solicitati opinia unui specialist.

Ce inseamna specificatiile de pe lateralul anvelopei?

Specificatiile de pe lateralul anvelopei sunt indicii de performanta, acestia reprezentand aderenta la carosabil in conditii de umiditatea si/sau gheata, temperatura maxima la care rezistaanvelopele, indice de sarcina, indice de viteza, rezistenta la rulare, clasa de eficienta consumului de carburant. Indicatia “M+S” (mud and snow,noroi sau zapada) este iarasi foarte importanta pentru conducator.

Toti acesti factori reprezinta caracteristicile principale in functie de care se aleg anvelopele pentru un autovehicul folosit pentru trasee off-road.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope