Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Soferii care circula pe drumuri de munte trebuie sa acorde maxima atentie in timpul deplasarii cu vehiculelor lor, deoarece pot interveni situatii in care animale salbatice, precum iepuri sau caprioare ajung pe sosea. In aceste conditii, este imperativ sa circulati cu viteza indicata, reducand viteza daca vedeti indicatoare speciale.

De asemenea, pentru ca vizibilitatea in curbe este uneori redusa, nu se recomanda sa circulati cu viteze ridicate, chiar daca aveti vehiculul echipat cu anvelope premium. Siguranta in trafic trebuie sa primeze, pentru siguranta dumneavoastra si a celorlalti participanti in trafic.

Atunci cand efectuati trasee prin zone montane, se pot ivi situatii care solicita manevre de franare pe distante scurte, din pricina unor obstacole, ca de pilda busteni sau crengi cazute pe partea carosabila. Specialistii va sfatuiesc sa montati cauciucuri adecvate anotimpului. In sezonul rece, este neaparat, conform legislatiei in vigoare, sa va echipati masina cu anvelopele corespunzatoare, care pot fi de tip all season sau dedicate de iarna. Noi va oferim la preturi promotionale anvelope de iarna BF Goodrich G-Force Winter 2, ideale pentru turisme.

Atunci cand afara cad precipitatii abundente de zapada, puteti intampina greutati in a inainte pe drumurile acoperite de ninsoare si gheata, mai ales daca utilajele de deszapezire nu reusesc sa intervina in timp util in zonele afectate. Este obligatoriu sa aveti la indemana o lopata scurta. Daca aveti zapada sau gheata sub masina, este important sa o scoateti de acolo. Daca nu aveti lopata, chiar si o mistrie sau un spaclu va poate ajuta sa dati zapada la o parte.

Probabil ca cel mai neplacut lucru care se poate intampla la rularea pe drumuri afectate de zapada si gheata este sa derapat. Pentru unii soferi, blocarea autovehiculului in zapada poate fi o problema reala, deoarece s-au inregistrat si cazuri de decese din aceste cauze. Cum sa procedati daca aveti parte de astfel de ghinioane:

– nu va sfatuim sa accelerati brusc! Mai degraba, puneti masina in treapta intai de viteza si turati treptat. Balansul creat va poate scoate din blocaj.

– daca sunteti blocat in zapada, puteti dezumfla putin cauciucurile de iarna, fara a uita sa le umflati inapoi.

– un saculet cu sare grunjoasa  nu va ocupa mult spatiu in portbagaj, insa va va ajuta sa topiti zapada si gheata de pe rotile autivehiculului.

– prin apasarea franei atat cat sa se miste automobilul, obtineti o aderenta mai buna.

– un covoras intins sub roata / in fata rotilor, va impiedica patinarea si va poate ajuta sa strabati un metro-doi pentru a reintra pe drumul circulabil.

– nisipul este o solutie utila cand doriti sa scoateti masina din zapada.

Nu in ultimul rand, aveti grija ca teava de esapament sa nu fie plina de zapada, prevenind intoxicatia cu gazele nocive!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope