Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

In calitate de producator de renume pe piata anvelopelor, Bridgestone ofera soferilor sfaturi utile. Aleasa drept partener oficial pentru proiectul noului model de automobil care urmeaza a fi lansat anul acesta de Aston Martin, compania de anvelope Bridgestone este unul dintre cei mai mari producatori la nivel mondial. Noul program a permis grupului Brdgestone sa initieze o serie de dezvoltari tehnologice la nivel inalt, teste legate de anduranta si prezenta pe pista de testare European Proving Ground din Italia, brandul pregatindu-se sa inaugureze cu aceasta ocazie, un nou model de anvelope UHP sport –Potenza S007.

Reprezentatii Bridgestone s-au aratat ingrijorati de cifrele care indica un declin in ceea ce priveste siguranta conducatorilor auto europeni. Rezultatele obtinute in urma a peste 28 000 de verificari gratuite ale anvelopelor care rulau pe soselele din Europa, au indicat ca nu mai putin de 78% din vehicule se deplasau cu pneuri dezumflate ori uzate mai mult decat prevede limita legala. Se suspecteaza ca acest lucru este cauzat de cresterea pretului carburantilor si criza economica, ce afecteaza puterea de cumparare. Pentru ca siguranta la volan primeaza, Bridgestone a lansat un avertisment, enumerand riscurile unei presiuni incorecte in anvelope, precum si pericolul declansat de un grad ridicat de uzura a anvelopelor, acestea fiind factori care pot compromite siguranta in trafic. Consecintele se refera la: o stabilitate mai scazuta si un control mai slab asupra directiei masinii conduse, marirea distantelor la franarea pe carosabilele uscate sau umede.

Bridgestone se axeaxa pe satisfacerea nevoilor consumatorilor, prioritate care se reflecta si in propriul motto: “Servim societatea cu produse de calitate superioara”. Unul dintre studiile intreprinse a relevat ca foarte multi soferi sunt preocupati de „siguranta si controlul pe carosabil umed”, dar cu toate acestea, cifrele arata ca la cumpararea anvelopelor, criteriul pretului joaca un rol semnificativ, iar majoritatea se orienteaza catre cele mai ieftine produse.

Bridgestone semnaleaza importanta intretinerii anvelopelor, considerand ca numerosi automobilisti nu constientizeaza cat de esential este sa efectueze regulat verificari ale presiunii. De asemenea, un alt pericol il constituie deplasarea cu cauciucuri uzate: aderenta pe carosabil umed se diminueaza, anvelopa prezinta risc de explozie etc. Statisticile au mai aratat un fapt ingrijorator, si anume ca in Marea Britanie, aproape 57% din roti sunt schimbate dupa depasirea limitei de viteza.

O presiune necorespunzatoare afecteaza capacitatea de franare si posibilitatea de a realiza in conditii de siguranta manevrele de franare, determinand simultan si cresterea consumului de carburanti, alaturi de o uzura prematura. Managerul Bridgestone in Europa, Andy Davies, a subliniat ca: Conducerea unui autovehicul cu anvelope a caror presiune este prea scazută nu este doar periculoasa, ci si o risipa enorma de carburant si o cauza importanta de emisii de carbon, care ar putea fi evitate cu usurintă prin verificari simple si regulate. In mod ideal, soferii ar trebui sa isi verifice presiunea in anvelope o data pe luna. De asemenea, ar fi o idee buna să verifice adancimea benzii de rulare si sa depisteze orice daune sau semne de uzura. Unii oameni au tendinta sa uite ca o presiune incorecta si/sau anvelopele uzate pot avea un impact considerabil asupra controlului directiei si franarii. Multi considera că anvelopele sunt doar niste obiecte negre si rotunde, o achizitie de necesitate, insă nu trebuie sa uitam ca acestea sunt singurul punct de contact cu carosabilul, de marimea a 4 carti postale!”.
Producatorul de anvelope Bridgestone va continua campania de verificari pentru stabilirea sigurantei anvelopelor vehiculelor care ruleaza in Europa, in scopul educarii soferilor si pentru constientizarea nevoii de intretinere a anvelopelor, precum si a impactulului acestora asupra conditiilor de siguranta a consumatorilor, de mediu si economice.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope