Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Te-ai intrebat vreodata de ce anvelopele sunt negre si nu albastre, verzi sau rosii?

Initial, anvelopele aveau culoarea alba, in procesul de fabricare fiind utilizat drept materie prima cauciuc in stare naturala, care nu era tratat cu carbon.

Cauciucul si plasticul pot, teoretic, avea orice culoare vrem, atata timp cat se adauga substantele chimice sau vopselele potrivite in timpul procesului de manufacturare. In orice caz, majoritatea anvelopelor care sunt umplute cu aer comprimat (la biciclete, vehicule auto) au aproape aceeasi nuanta de negru ca in perioada de pionerat a producerii primelor cauciucuri. Aceasta alegere nu este o simpla coincidenta, ea bazandu-se pe cateva ratiuni importante.

Durata de viata

Chiar daca multe anvelope noi sunt colorate si disponibile pentru achizitionare, ele nu sunt destinate pentru uz zilnic. Exista, de fapt, un motiv serios pentru care anvelopele sunt negre, iar acesta are legatura cu longevitatea si siguranta.

Culoarea este obtinuta prin combinarea de compusi stabilizatori chimici adaugati cu compusii polimeri ai cauciucului in timpul productiei.

Substanta chimica responsabila pentru culoare este “carbonul negru” (carbon black), cu rol in protejarea impotriva radiatiilor UV. De asemenea, acest ingredient are capacitatea de a rezista efectelor de coroziune produse de ozon, absorbind razele UV si convertindu-le in caldura. In lipsa acestui aditiv, anvelopele dumneavoastra s-ar decolora si s-ar degrada foarte repede.

Anvelopele auto colorate sunt utilizate predominant pentru industria de tuning, cea mai mare cerere inregistrandu-se in Japonia.

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope