Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Prin ce se diferentiaza anvelopele se iarna de cele de vara si de varietatea gamelor all season? Carui fapt se datoreaza buna functionare la temperaturi foarte joase?

Prin ce ce evidentiaza anvelopele de iarna

O privire succinta la o anvelopa de iarna nu va va spune prea multe. Neagra, rotunda, adecvata dimensiunilor recomandate. Pana aici, nimic diferit fata de liniile destinate utilizarii pe timp de vara.

O privire mai atenta va va dezvalui insa cateva aspecte de inovatie. Design-ul benzii de rulare este se distinge prin mai multe diferente, iar adancimea profilului este mai mare, pentru a se descurca cu zapada si gheata care se astern pe carosabil.

Blocurile de pe banda de rulare sunt marginite, la anvelopele de iarna obisnuite, de o serie de mici incizii.  Acestea poarta denumirea de caneluri si ofera extra-tractiune.

Datorita design-ului, adancimii profilului si canelurilor, cauciucurile de iarna sunt mai eficiente in indepartarea zapezii in timpul rularii.

Una dintre problemele majore ale sofatului cu anvelope de vara pe durata sezonului hibernal este cand temperaturile coboara la 7°C sau mai putin, iar compusii de cauciuc incep sa se intareasca. In schimb, compusii folositi la fabricarea de anvelope iarna contin un procent mai ridicat de cauciuc natural. Asta inseamna ca elasticitatea se mentine chiar si la valori coborate in termometre.

Bineinteles, beneficiul suprem consta in faptul ca design-ul profilului ramane suplu, permitand pneului sa se plieze contururilor suprafetei de drum circulate – creand asadar un fenomen de frecare ce contribuie la mentinerea controlului vehiculului. Iar ultimul lucru pe care si-l doreste un automobilist este sa piarda controlul masinii.
Datorita noilor compusi avansati de cauciuc, se poate afirma ca nicio anvelopa de vara nu poate fi superioara unei anvelope dedicate de iarna cand vine vorba de aderenta la rularea pe gheata, noroi sau zapada. Acest lucru are un impact direct si asupra distantei de franare.

Companii importante din industria producatoare de anvelope, precum Michelin, Bridgestone, Goodyear, Pirelli, Nokian si altele, au dezvoltat in ultimii ani tehnologii ultra-performante pentru a facilita deplasarea pe suprafetele de drum acoperite de zapada si gheata. Factori precum cresterea confortului si silentiozitatea la rulare au influentat crearea de game diversificate. In plus, la momentul actual, se doreste minimizarea efectelor negative asupra mediului. Astfel, multe din tehnologii se adreseaza si eficientei privind consumul de carburanti. Pentru a enumera doar cateva din tehnologiile implementate, vom aminti importanta crearii de catre grupul francez, Michelin, a liniei de anvelope iarna Alpin A5, cu design agresiv si profil in forma de V, cu o mare densitate de caneluri mai adanci, furnizand o manevrabilitate excelenta. Tractiunea si rezistenta anti-acvaplanare sunt atuurile prin care se remarca modelul de cauciucuri Goodyear UltraGrip 9, prevazute cu striatii numeroase. Michelin si-a castigat notorietatea si prin lansarea de anvelope all season Cross Climate, care obtin performante inca de neegalat la acest segment. Un sfat pentru automobilisti in sezonul de iarna: echipati-va vehiculul cu un set complet de pneuri, nu doar cu doua, pentru a avea garantia sigurantei si fiabilitatii!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope