Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Cei care detin un autoturism 4×4 trebuie sa monteze patru cauciucuri identice, care sa provina de la acelasi brand, sa aiba acelasi profil, indice de viteza si de sarcina, conform sfaturilor constructorului de masini. Totusi, achizitionarea profilelor SUV precum si “toate tipurile de teren” de exemplu, este o decizie influentata de tipul de sofat – all road, mixt, drum si de modelul vehiculului al carui posesor sunteti. Aflati care sunt anvelopele 4×4 potrivite pentru vehiculul dumneavoastra, dar si ce presupune modificarea dimensiunilor anvelopelor!

In scopul protejarii arborelui de transmisie al unui vehicul, expertii in domeniu va sfatuiesc sa instalati orice anvelope specifice, adica de tip SUV, pentru crossovere si 4×4, in set complet. Modelele de pneuri 4×4 sunt intarite pe flancuri si ofera o tractiune mai inalta. Pe site puteti descoperi  o gama diversificata de anvelope 4×4 din serii produse de marci cunoscute, adaptate pentru deplasari pe asfalt, pentru rularea pe suprafete pline de noroi sau pentru teren accidentat si activitati de off-road. Numeroase linii sunt all season, ceea ce inseamna ca le puteti folosi pe parcursul intregului an, dar exista si modele 4×4 premium sau mai ieftine de vara sau de iarna.

In functie de tipul de teren  pentru care sunt proiectate, anvelopele 4×4 pot fi in urmatoarele categorii de folosinta:

 1. pentru folosire rutiera: in aceasta categorie intra toate berlinele rutiere cu tractiune 4×4:
 • se disting prin ultra-precizie in curbe si la rularea in linie dreapta.
 • destinate cu precadere deplasarilor in oras si in regim de autostrada.
 1. Anvelope de tip mixt: servesc pentru echiparea vehiculelor 4×4 de tip SUV
 • Se caracterizeaza printr-un profil foarte decupat si dispun de un design accentuat
 • Au o structura solida, robusta si flancuri intarite, care rezista mai bine la socuri in comparative cu niste anvelope obisnuite.
 • Ofera performante atat on road, cat si off road.
 1. Anvelope off road: au drept destinatie utilizarea in afara soselei
 • La acestea, benzile sunt mai late, iar calea de rulare are o adancime mare a profilului (intre 13-17 mm)
 • Sunt create pentru a facilita performante off road extreme.

Realizarea unei transformari dimensionale este un pas la care recurg soferii in cautare de noi performante sau care intentioneaza sa schimbe utilizarea vehiculului. In acest scop, unii conducatori auto de masini 4×4 monteaza anvelope de dimensiuni diferite. Codul rutier prevede ca transformarea dimensiunilor de catre conducatorii auto trebuie sa fie in conformitate cu reguli foarte stricte. Producatorul de talie mondiala BFGoodrich, vine cu sfaturi practice legate de viitoarele modificari ale dimensiunilor anvelopelor:

 1. In primul rand, este vorba de indicele de sarcina. Acesta trebuie sa aiba o valoare superioara sau egala celui prezent la anvelopa originala, urmand a fi adaptat la sarcina maxima admisa pentru fiecare osie a autovehiculului.
 2. Pneurile care nu contin marcajele M/S, MS, M+S, M&S trebuie sa aiba indicele de viteza superior sau egal cu al anvelopei originale. In cazul cauciucurilor all season, indicele de viteza poate fi redus. Conform legislatiei UE, va trebui sa aplicati eticheta cu indicele nou de viteza.
 3. Pentru a preveni problemele mecanice la transmisie si pentru a obtine performante optime, inalte, este preferabil sa va echipati vehiculul cu 4 anvelope identice.

Alte indicatii utile pentru soferii de masini 4×4: evitati ca noile anvelope montate sa nu atinga elementele caroseriei, nici sa nu depaseasca aripile de la 4×4; asigurati-va ca rotile sutn compatibile cu diminsiunile anvelopelor. De asemenea, inainte de a recurge la orice transformare, va recomandam sa consultati un profesionist!!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope