Coș - 0 lei
Cauta Anvelope Automobile Cauta Anvelope Agricole Cauta Anvelope Industriale

Alegerea unor cauciucuri industriale nu este o sarcina usoara. Explicatia provine si din faptul ca vehiculele industriale transporta de regula incarcaturi voluminoase, foarte grele. Asadar, pentru deplasari in siguranta si pentru securizarea marfurilor destinate transporturilor este absolut vital ca anvelopele sa fie alese in functie de necesitatile autovehiculului industrial.

Daca aveti nevoie de anvelope pentru dotarea unor utilaje de tip stivuitor, este indicat sa tineti cont de tipul de cauciucuri, deoarece aveti la dispozitie doua variante: cauciucuri pline pentru stivuitoare si anvelope pneumatice pentru stivuitoare.

Principala diferenta consta in comportamentul fiecarui tip in functie de suprafata unde urmeaza a fi folosit, dar si de incarcatura.
Modul de manipulare a utilajului industrial poate determina uzarea anvelopelor. Cu toate acestea, daca soferul practica obiceiuri corecte de utilizare a stivuitorului, durata de serviciu a cauciucurilor este prelungita.

Cauciucurile sunt supuse uzurii mai rapide in cazul opririlor bruste dese, la curbe bruste sau care sunt efectuate intr-un spatiu restrans, la executarea franarilor sau pornirilor subite, la viraje executate cu o viteza inalta.

Depozitarea anvelopelor industriale trebuie sa nu se intinda pe o durata mai mare de cateva luni. In ceea ce priveste conditiile optime de depozitare, acestea sunt aceleasi ca si in cazul anvelopelor pentru turisme: trebuie sa fie ferite de expunerea la surse directe de lumina, caldura, diverse uleiuri, lichide si alte substante chimice sau mizerie. Nu se recomanda pastrarea anvelopelor langa motoare electrice.
Cei mai multi constructori de stivuitoare precizeaza in manualul fiecarui vehicul industrial ce tip de cauciucuri trebuie montate, in functie de destinatia utilajului. De pilda, daca stivuitorul urmeaza a fi utilizat in spatiul exterior, ideal este s ail echipati cu cauciucuri pneumatice. La manevrarea unui stivuitor de interior, se recomanda montarea de anvelope pline din poliuretan.
Luati in calcul urmatoarele aspecte atunci cand doriti sa achizitionati anvelope industriale:

  • suprafata de rulare –in exterior/ pe teren cu denivelari / pe ambele tipuri de suprafete etc.
  • indice de sarcina (greutate)
  • gradul de confort – se stie ca anvelopele pneumatice pot sa absoarba mai bine socurile mecanice care survin pe diverse trasee; totusi, acest aspect nu conteaza prea mult pentru acele stivuitoare utilizate in spatiile interioare;
  • compania producatoare – pe piata exista o mare diversitate de anvelope ieftine no-name, alaturi de anvelope industriale proiectate de producatori de renume. Calitatea si longevitatea anvelopelor depind de producator! Asadar, va recomandam sa achizitionati numai de la producatori si distribuitori autorizati.

Steffco va pune la dispozitie anvelope industriale Mitas pentru stivuitoare si alte utilaje de diferite dimensiuni, ce dispun de proprietati variate si de un raport excelent pret-calitate!

Transport Gratuit pentru comenzi de 4 anvelope